banner43

İstiklal Marşı Kürtçe, Zazaca, Arapça ve Türkçe okundu

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa bölgesindeki seçim çalışmaları kapsamında Türkiye geneline hitap eden reklam filmleriyle dikkat çekiyor.AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, seçim bölgesi olan...

İstiklal Marşı Kürtçe, Zazaca, Arapça ve Türkçe okundu
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa bölgesindeki seçim çalışmaları kapsamında Türkiye geneline hitap eden reklam filmleriyle dikkat çekiyor.
AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, seçim bölgesi olan Şanlıurfa’da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Çelik, bölgenin en önemli sorunu olan terör konulu reklam filminin ikincisini yaptırdı. Terörün günlük yaşamda suçsuz, günahsız, kendi halinde yaşayan, işinde gücünde insanları tehdidini anlatan film hazırlandı. 1 dakika 23 saniye süren filmde terör bir kurşunla somutlaştırılıyor. Filmde, terörün yaşamın her anında bir tehdit unsuru olarak insanların arasında dolaştığı tasvir ediliyor. Sonunda da insanların bu büyük sorun karşısında dik durarak teröre boyun eğilmeyeceği, el ele verilip kenetlenerek sorunun bertaraf edilebileceği mesajının verildiği filmde, huzur ve barış dolu günlerin geleceğine vurgu yapılıyor. Bu topraklar üzerinde ilelebet kardeşçe yaşamaya, birlik, beraberliğe çağrı yapılan filmde, İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtası Kürtçe, Zazaca, Arapça ve Türkçe olarak okunuyor.
Çekimleri Urfa’da gerçekleştirilen, senaryosu, castı ve mekanları ile sinema şeklindeki reklam filmi, sosyal medyada ise #KorkmaAllahBizimleBeraber hashtagı ile yayınlanıyor. Arkasında İstanbul’dan gelen güçlü, profesyonel senaryo ve yapım ekibinin bulunduğu reklam filminin ana yapımcıları ise Hüseyin Büyükfırat ve Ali Koyuncu.
Seçim çalışmalarını sadece yerel bazlı düşünmeyen Çelik, Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan terörü gündeme taşıyor. Şanlıurfa bölgesinde ve Türkiye genelindeki ekonomik, sosyal, siyasi ve toplumsal sorunların en büyük nedenin terör olduğuna dikkat çekiyor. Faruk Çelik, “Film çok kısa sürede Urfa’da çekildi. Hazırladığımız bu reklam filmleri ile 40 yıldır ülkemizin başına bela olan, son dönemlerde yine olanca şiddetiyle kendini gösteren terörün asıl yüzünü, kimlere hizmet ettiğini, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi yine kendimizin sağlayabileceğini vurgulamaya çalıştık. Kendi seçim bölgemiz olan Şanlıurfa’dan başlamak üzere ülkemiz genelinde, özellikle gençlerimizin terörün gerçek yüzünü görmelerinin ne denli önemli olduğuna vurgu yaptık. Gayretlerimizin meyve vereceğini umuyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin öneminin, kurgulanan ve ortaya konulan oyunun ve her birimizin bu oyunun birer figürü yapılmak istendiğinin farkına varmalıyız. Kürdü, Türkü, Arabı, Zazası ile bu topraklar üzerinde bir bütün olarak, kardeşçe yaşadığımız sürece, ancak birbirimize kenetlenerek varlığımızı devam ettirebiliriz” diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61