banner43

"HDP örgütle korkutarak oy alıyor”

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, “Eskiden devlet vatandaşları korkutarak oy alırdı, şimdi HDP örgütle vatandaşı korkutarak oy alıyor” dedi. Beşir Atalay ve beraberindeki milletvekili adayları,...

"HDP örgütle korkutarak oy alıyor”
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, “Eskiden devlet vatandaşları korkutarak oy alırdı, şimdi HDP örgütle vatandaşı korkutarak oy alıyor” dedi.
Beşir Atalay ve beraberindeki milletvekili adayları, Muradiye ilçesinde esnafı ziyaret etti. Toplanan kalabalığa hitap eden Beşir Atalay, “Biz Muradiye halkını kime oy verirse versin seviyoruz. Muradiye halkı bizim kardeşimiz ve ben o kardeşlerimi ziyarete geldim. Van’da gitmediğimiz ilçe ve köy kalmayacak. Biz, Van’ın, ilçelerinin ve köylerinin kaderini değiştireceğiz bundan emin olun. Kardeşlerimiz mutlaka sandığa giderek oy kullansın, milli iradelerini kullansın, sandıktan çıkan ne olursa olsun bizim başımızın üstünde yeri vardır. Seçim bunun için vardır, ancak seçimlerde kimse kimseye baskı yapmayacak, kimsenin milli iradesine baskı kuramayacak. Vatandaşın oyları sandığa özgürce gidecek ve sandıktan dürüstçe çıkacak. Bu seçimde Allah’ın izniyle biz bunu sağlayacağız. Hiç kimse sandıklarda hile yapamayacak. Bu kardeşinizi daha iyi tanırsınız, benim 13 yıllık siyasi hayatımın 12 yılı bakan olarak geçti. Bizim için önemli olan insandır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sloganımız budur.”

“HDP KORKUTARAK OY ALIYOR”
AK Parti’nin getirdiği özgürlükler sayesinde HDP’nin şimdi istediği şekilde konuştuğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu: “Eskiden devlet vatandaşları korkutarak oy alırdı, şimdi HDP örgütle vatandaşı korkutarak oy alıyor. Devlet şu an HDP’nin ve örgütün şerrinden vatandaşı korumak için elinden geleni yapıyor. Herkes özgürce yaşayacak ama hiç kimse kimseye baskı yapamayacak. Kimseye şiddet kullanamayacak ve tehdit edemeyecek. Kıyamet kopsa biz kimseyi kandırmayız tehdit etmeyiz."
Herkesin özgürce oyunu kullanacağını ve özgürce yaşayacağını anlatan Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Göreceksiniz Van, ilçeleri ve köyleri bu seçimde farklı bir siyasete kavuşacak. Ben her zaman şunu söylerim, nerede bir haksızlık varsa o haksızlığın üzerine biz gideriz. Biz istiyoruz ki Türkiye’de hiç kimse zulme ve haksızlığa maruz kalmasın. Değerli kardeşlerim, vicdanımızla şunu iyi düşünelim, bizi birleştiren bağ çok, bizi ayıran fitne fesat az. Bizi en fazla bağlayan inanç bağları var. Bir ümmet bağı var, bir millet bağı var ve bugün aynı ilçenin içinde yaşayan kardeşler birbirleriyle konuşmaya çekiniyor. Konuşmasında tedbirli, böyle olmaz. Bu ülkede böyle yaşanmaz.”

“AK PARTİ BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR”
AK Parti olarak yine tek başına iktidar olacaklarını dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstiyoruz ki daha fazla oy alarak daha güçlü bir şekilde iktidar olalım. Türkiye’nin her yerinde AK Parti var ve biz Türkiye’nin her yerinde siyaset yapıyoruz. Başka partiler gibi sadece ülkenin belli kesimlerinde siyaset yapmıyoruz. AK Parti her ilde, her ilçede, her beldede vardır. AK Parti bu manada ülkenin çimentosudur. AK Parti’yi bir kenara bırakırsanız, bu üç partiye bir bakın, Türkiye ne hale gelir. Bunlarla Türkiye nereye gidebilir değerli kardeşlerim? Bunlarla Türkiye sadece bölünür. İnanıyorum ki milletimiz bize bu desteği yine verecek ve biz de bu görevimizi devam ettireceğiz”
Yağmurun şiddetini artırması üzerine konuşmasını bitiren Beşir Atalay, halkın sevgisi arasında Çaldıran ilçesine gitmek üzere Muradiye’den ayrıldı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61