banner43

Gül: İnanın bu günleri arkada bırakacağız

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı. Nöbette konuşan Abdullah Gül: “İnanın bu günleri arkada bırakacağız ve demokrasinin kıymetini daha çok bileceğiz.” dedi. Milli İrade nöbeti tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da sürüyor. Beykoz’daki...

Gül: İnanın bu günleri arkada bırakacağız
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı. Nöbette konuşan Abdullah Gül: “İnanın bu günleri arkada bırakacağız ve demokrasinin kıymetini daha çok bileceğiz.” dedi.
Milli İrade nöbeti tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da sürüyor. Beykoz’daki nöbete 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.
Beykoz Meydan’da konuşma yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bu cuntanın pençesinin altına girseydi. Bugün ne büyük acılar çekiyor olacaktık. Karanlık bir döneme gitmiş olacaktık. Çok şükür bundan kurtulurdu. Şimdi süratle memleketimizi düzlüğe çıkarmak zorundayız. Şüphesiz ki bu hainler yargı önünde hukuk önünde ha ettikleri cezayı en şiddetli şekilde göreceklerdir. Onlar vahşice davranıp halka kadın, erkek ayırt etmeden ateş açtılar. Şehit olanların içerisinde kadınlarda var, erkeklerde var profesörde var, esnafta var, zenginde var, fakirde var. Her sınıftan vatandaş tek yürek olup meydanlara çıktı ve bu büyük felaketi önledi. Bu felaketi yapanlar, bu hainliği yapanlar bu çılgınlığı yapanlar şüphesiz ki kanunlar önünde hesap vereceklerdir. Onlar vahşice yaptı bunu ama şimdi medeni bir memleket hukuk karşısında nasıl yargılarlarsa muhakkak öyle yargılanacaklar” dedi.
Hepimiz birbirimizin değerini ve kıymetini bilmeliyiz
Hepimiz birbirimizin değerini ve kıymetini bilmemiz gerektiğini belirten Abdullah Gül: “Niçin ilk gün sokağa çıkanlar ilk gün bu darbeye karşı duranlar kimlerdi dediğimizde bütün bir Türkiye oldu. Bütün siyasi partiler hiç ayırt etmeden söylüyorum. Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, HDP hepsi açık bir şekilde bu darbeye karşı olduklarını söylediler. Ve bütün partiler birleşmiş oldu. En kötü günlerde nasıl birleşilir gördük. Bundan sonra birbirimize daha saygılı ve daha toleranslı daha anlayışlı davranmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Böyle bir musibet Türkiye’de hiç değilse böyle güzel bir havayı oluşturduğunu söyleyen Gül: “Bunu illerimizde, ilçelerimizde, semtlerimizde, mahallelerimizde, apartmanlarımızda hep göstermeliyiz. Silahlı kuvvetlerimizi aralarından bu tip hainler, bu tip zavallılar çıktı diye silahlı kuvvetlerimizi de zan altında bırakmamak lazım. Asker bizim askerimizi, subay bizim subayımız gördünüz. Başta Genel Kurmay Başkanı olmak üzere, bütün kuvvet komutanları hiç biri bu kirli, kepaze, rezil hainliğin içinde olmadılar. Dolayısıyla bu yanlışlığı bu hainliği yapanları asla bütün orduya şamil kılmamamız gerekir. Onun için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlü olması hepimizin gurur kaynağıdır. İnanın bu günleri arkada bırakacağız ve demokrasinin kıymetini daha çok bileceğiz. Biz İnşallah bu olaylardan da ders alarak bundan sonra demokratik standartlarımızı daha da genişletip yükselterek hukukun üstünlüğünü, tarafsızlığını, bağımsızlığını bunu en güzel şekilde gerçekleştirerek hızlı bir ekonomik kalkınmayı gerçekleştireceğiz ” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61