banner43

Gençlere altın nasihatler

Gençlerle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçmişten örnekler vererek nasihatlerde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde gençlerle buluştu. 1 Kasım milletvekili genel seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençlere...

Gençlerle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçmişten örnekler vererek nasihatlerde bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde gençlerle buluştu. 1 Kasım milletvekili genel seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençlere seslenen Davutoğlu, "İnşallah 1 Kasım’da ilk kez oy kullanarak ülkemiz ve kendi geleceğiniz için tercihte bulunacaksınız. Kendinizi o büyük ideallerden kopararak bugünkü siyasetin dar dehlizlerine sokarsınız enerjinizi tüketmeye başlarsınız. Onun için ilk kez oy kullanacak olan gençlerimize, oy kullanarak bütün yüzleşmeyi yaparak oy kullanmayı, hayatlarına renk katacak şekilde oy kullanmaları söylüyorum. Biz, AK parti’ye bakarken bu partinin muhtevasını dokurken, bugün tekrar tekrar kendimizi gerektiğinde özeleştiriye tabi tutarken zihnimizdeki tek düşünce ahlak ve erdem siyasetini egemen kılmak, geri kalmışlığın prangalarını kırıp bu ülkeyi dünyanın öncü ülkelerini haline getirmekti" dedi.
AK Parti’nin 2002’den bu yana gerçekleştirdiği siyasi mücadelesine değinen Davutoğlu, Türkiye’ye kazandırılan büyük eserlerle onur yduklarını söyledi. Düşünce özgürlükleri önündeki sınırlamaları kaldırdıklarına dikkati çeken Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu’nun da başörtü sorununu göğüslemek durumunda kaldığını ifade etti. Türkiye’de başı açık başı örtülü ayrımını tümüyle kaldırdıklarını anlatan Davutoğlu, "Bu salonda yanyana oturuyorsunuz. Birbirinize öfkeyle bakıyor musunuz, yok. Çünkü, bu bir tercih. Herkes için önemli olan, istediği, onur duyduğu düşünceleriyle yaşayabilmesi. Tercih hakkınızı yok ettiğinizde özgür kalınmaz. Size bizim ihtiyacımız var, biz size ihtiyaç duyuyoruz çünkü belli bir müddet sonra statikleşirse hayat, gençlik aşısı vermek lazım. Bize hareketimize, demokrasiye desteğini esirgemeyeceğinden eminim. Senin ve kuşağının geleceğini ipotek altına almak istiyorlar. Sen, Türkiye’nin gücüne güç katan AK Parti’ye oy vererek bu tuzağı boz ve kendi geleceğini aydınlat. Zira, sen ülkenin yarını, geleceğin umudu, dinamizmin kaynağısın. Senden mutlaka sandık başına gitmeni, oy verme hakkını kullanmanı istiyorum. Bir tek oyla, ülkenin geleceğini değiştirebilirsin. Allah, sizlerden razı olsun. Bütün gençlerimizin, birbiriyle dostça, selamlaşarak, çatışmaya ve gerilime düşmeksizin sandık başına gitmelerini istiyorum ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, herhangi bir gencimize biri ayrımcılık yaparsa onun karşısında duracak olan benim. Hiçbirinizin ayrımcılığa tabi tutulmasına izin vermeyiz. Anne babalarınızın hayal dahi edemedikleri pek çok şey sizin rutininiz oldu" dedi. Eğitim için ayrılan bütçe hakkında bilgi veren Davutoğlu, gençlik merkezlerinde de büyük gelişmelere imza attıklarını, bu merkezlerden 1 milyon 274 bin 860 kişinin faydalandığını ifade etti.
1 Kasım seçimlerinin önceki seçimlerden daha farklı bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, 1 Kasım’dan sonra Türkiye’nin yoluna istikrarlı bir şekilde devam etmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Davutoğlu, "Büyük Türkiye’nin büyük enerjisini zayi edecek küçük hesaplara tahammülümüz yok. Muhalefet küçük hesaplarla, çeyrek iktidar olma hayalleriyle vakit geçirebilir, bizimse daha yapacak çok işimiz var. Muhammet İkbal öyle diyor, Türkün yapacak çok işi var. Seçim beyannamemiz ortada, her kesim için neler yapmak istediğimiz açıkladık. Gençler sizler için dünyada az rastlanan özgün modellerle, yepyeni ufuklar açma anlamında güzel müjdelerimiz var. 2 Kasım sabahı İnşallah bambaşka Türkiye’ye uyanacağız. Başkalarının akıllarına bile getiremedikleri hususlar bizim yol haritamız olacak.Biz, bu ülkede ne ezberler bozduk, ne büyük hizmetler gerçekleştirdik, hepiniz şahitsiniz. Bundan sonra bozulacak çok ezber, yapılacak çok hizmet, yürünecek çok hizmet daha var" ifadelerini kullandı.

"BİRBİRİMİZİ SEVMEYİ ÖĞRENMEMİZ LAZIM"
70’li yıllarda bu ülkenin iyiliğini isteyen insanların birbirlerine kırdırıldıklarını anlatan Davutoğlu, "Farklı görüşlere de sahip olsak bu cennet gibi ülke hepimizin. Birbirimizi sevmeyi öğrenmemiz lazım" dedi. Gençlerden hayal kurmayı bırakmamalarını isteyen başbakan, "Kendinizi 2040’lı 2030’lu yılların Türkiye’sine göre yetiştirin" diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61