banner43

G-20 açılım temsilcileriyle bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda G-20 açılım gruplarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam saat 19.00’da...

G-20 açılım temsilcileriyle bir araya gelecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda G-20 açılım gruplarının temsilcileriyle bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam saat 19.00’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Sofrası çerçevesinde, B-20, C-20, L-20, T-20, W-20 ve Y-20’den oluşan 6 açılım grubunun 17 temsilcisini kabul edecek. Sofra başındaki sohbetin konusu da, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’da gerçekleşecek olan G-20 olacak.
Sofrada temsil edilecek G-20 açılım gruplarının her biri daha önce kendi toplantılarını yapmış bulunuyor. Açılım grupları toplantılarının, yaklaşık 50 ülkeden yaklaşık 500 ile 800 arasında delegenin katılımıyla gerçekleştiği belirtildi. Söz konusu toplantıların bazılarının açılışlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da bizzat katıldı. Bunlar arasında W-20’nin ilk kez İstanbul’da toplanmış olması dikkati çekiyor.
Liderleri cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik alanda güçlendirilmesi için daha çok çalışmaya çağrılmış olduğu İstanbul’daki toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SOFRASI’NA KATILACAK İSİMLER
Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda yer alacak G-20 açılım grubu temsilcileri şöyle:
"B-20 kapsamında Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, Yürütme Kurulu Üyesi Nail Olpak, C-20 kapsamında Başkan Zeynep Bodur Okyay, Meryem Aslan, İKV Genel Sekreteri Çiğdem Nas, L-20 kapsamında Başkan Ergun Atalay, Mahmut Arslan, T-20 kapsamında Başkan Güven Sak, Birol Akgün, Burhanettin Duran, W-20 kapsamında Başkan Gülden Türktan, Sare Aydın Yılmaz, Nilüfer Bulut, Y-20 kapsamında Başkan Emre Cenker, İbrahim Koca, Nurullah Çağrı Deveci."
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61