banner43

Erdoğan’dan ABD’li generale: Sen kimsin, haddini bileceksin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li bir generalin skandal açıklamasına, "Haddini bileceksin, sen kimsin? Sen benim ülkemdeki, yapılan bir darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun"...

Erdoğan’dan ABD’li generale: Sen kimsin, haddini bileceksin!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li bir generalin skandal açıklamasına, "Haddini bileceksin, sen kimsin? Sen benim ülkemdeki, yapılan bir darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun" dedi.
Gölbaşı’nda darbe girişimi sırasında 50 şehit veren Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yapılan duaya ’amin’ dedi. Ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’daki hain kalkışmayı lanetlemek yerine, gözaltına alınanlarla ilgili endişe duyduklarını söyleyen iki yüzlü ABD’li ve Avrupalı yetkilileri sert biçimde eleştirdi. Dünyanın bu demokrasi zaferini görmezden geldiğini anlatan Erdoğan, "Sadece bize oralardan ’geçmiş olsun’, söyledikleri bu. Arkasından ’Gelecek için endişe duyuyoruz’ Endişeleri de bu içeri alınanlar, tutuklananlar. ABD’de önemli makamda olan bir general ’İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınlar olduğunu görüyorum’ diyor. İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Haddini bileceksin, sen kimsin? Sen benim ülkemdeki darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, besliyorsunuz" diye konuştu. Milletin bu kalkışmanın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini ifade eden Erdoğan, "Millet bu olayın arkasında kimlerin olduğunu biliyor. Bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz" dedi.

ÖVGÜLER YAĞDIRDI
Erdoğan, darbe girişimini püskürten halka ve güvenlik birimlerine de övgüler yağdırarak, "O kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne aziz, ne büyük milletimiz var. Bu dünyaya demokrasi destanının yazılmasıdır. Yerleri inşallah cennet olsun" diye konuştu.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61