banner43

Demirtaş’a göre PYD tehdit değil !

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “PYD’nin Türkiye’ye hiçbir tehdidi gerçekleşmemiş haldeyken, Davutoğlu’nun orada IŞİD’i tehdit olarak görmek yerine PYD’yi tehdit olarak görmesi onun utancıdır. Yalnız Davutoğlu’nun...

Demirtaş’a göre PYD tehdit değil !
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “PYD’nin Türkiye’ye hiçbir tehdidi gerçekleşmemiş haldeyken, Davutoğlu’nun orada IŞİD’i tehdit olarak görmek yerine PYD’yi tehdit olarak görmesi onun utancıdır. Yalnız Davutoğlu’nun şunu bilmesi gerekir ki her kuşun eti yenmez” dedi.
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, geçirdiği trafik kazası sonucu dün hayatını kaybetmişti. Mersin’in Tarsus ilçesi TEM Otoyolu Damlama mevkinde meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden Demir için HAK-PAR Genel Merkezi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HAK-PAR üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin Sırrı Süreyya Önder’in katıldığı televizyon programında Öcalan’ın ‘beni öldü bilin bir daha da buraya gelmeyin’ diye bir ifadesi olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, “Son görüşme 5 Nisan tarihinde Dolmabahçe Mutabakatı gereğince müzakere başlamaz. ‘Hükümet yeniden çatışmalı sürece dönerse muhtemelen sizi artık getirmeyecekler ve son görüşmemiz olacak. Benim yapabileceğim başka bir şey kalmayacak gibi görünüyor. Bu da bir ihtimaldir’ demişti. Maalesef kendisinin belirttiği ihtimal bugün Türkiye’de yaşanıyor. Gördüğünüz gibi 6.5 aydır İmralı ile hiçbir temas yok. Çatışmalar var. Dolmabahçe Mutabakatı inkar edildi ve her gün ölümler ile savaşla yüz yüzeyiz. Bu yetmiyor, hükümet bundan tatmin olsa gerek ki bir de Rojava bölgesine, Suriye Kürt bölgesine karşı neredeyse savaş ilan edebilecek duruma getirmek istiyorlar. Seçim arifesinde oraya dönük saldırıların ve müdahalelerin olduğuna dair Davutoğlu gururla açıklamalar yapıyor. Bu bir utançtır. PYD’nin Türkiye’ye hiçbir tehdidi gerçekleşmemiş haldeyken, Suriye Kürtleri, Türkiye’ye sürekli kardeşlik, barış eli uzatıyorken Davutoğlu’nun orada IŞİD’i tehdit olarak görmek yerine PYD’yi tehdit olarak görmesi onun utancıdır. Yalnız Davutoğlu’nun şunu bilmesi gerekir ki; her kuşun eti yenmez” dedi.
Hayatını kaybeden HAK-PAR Genel Başkanı Demir ile ilgili olarak ise Demirtaş, “Trafik kazası, ölüm Allah’ın emri ama Sayın Genel Başkanın, ömrünü mücadeleye adamış bir şahsiyetin amansız aramızdan ayrılması hepimizi derinden üzmüştür. Hem halkların sürdürdüğü mücadele hem de Fehmi Demir’in kişi olarak ülkemizde sürdürdüğü mücadele Kürt halkı başta olmak üzere, halklarımızın özgürlüğüne, demokrasinin güçlenmesine katkı sunmuştur. 12 Eylül dönemi öncesi ve sonrasında bütün işkencelere, tutuklamalara rağmen mücadelesinden geri adım atmamış bir mücadele insanını yitirmiş olmak büyük bir kayıptır” ifadelerini kullandı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61