banner43

Demirtaş, Obama’dan yanıt bekliyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD Başkanı Barack Obama’ya attığı tweetle ilgili henüz bir cevap gelmediğini belirterek, “Bekliyorum kendisi de şaşırmıştır” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Tabip...

Demirtaş, Obama’dan yanıt bekliyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD Başkanı Barack Obama’ya attığı tweetle ilgili henüz bir cevap gelmediğini belirterek, “Bekliyorum kendisi de şaşırmıştır” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Tabip Odası’nda Özgür Hukukçular Derneği’nin düzenlediği "92. yılında Cumhuriyet ve Demokrasi" paneline katıldı. Demirtaş program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Demirtaş, Koza İpek Grubu’na yönelik kayyum atamasıyla ilgili, “Uygulamaların hepsi yanlış, hukuk dışı. Medya özgürlüğünü kısıtlayan uygulamalar. Yargı mensuplarına çağrı yapmak istiyorum. Uzun yıllar yargı olarak ülkenin demokratikleşmesine katkıda bulunmadınız. Ortada bir mafya uygulaması var. kimse sessiz kalmamalıdır” dedi.
Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Malum partinin kampanya yönetimini sayın Obama’nın kampanyasını yürüten ekip yapıyor’ sözleri üzerine ABD Başkanı Barack Obama’ya ’Bak böyle bir şey varmış hiç de söylemiyorsun zalım’ ifadelerinin yer aldığı tweet atmıştı. O tweete yanıt gelip gelmediği yönünde sorulan bir soruya Demirtaş, “Bekliyorum kendisi de şaşırmıştır. Bizim ülkemizde böyle bir cumhurbaşkanı olduğunu kendisi de biliyor. Kimsenin aklına ihtiyaç duymuyoruz. Biz hiçbir dış güce ihtiyaç duymuyoruz. Biz halkın öz gücüyle çalışan bir partiyiz. Paralel bizi destekliyormuş, Amerika, İsrail bizi destekliyormuş. Biz bir desteğini görmedik bunların şu ana kadar. İlkelerimiz var” diye cevap verdi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61