banner43

"Darbe koşullarını ortadan kaldırmak için seferber olalım"

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, "Gelin darbe ile hesaplaşma ve darbe koşullarını ortadan kaldırmak için bütün güçlerimizle demokratik alanların çoğaltılması için seferber olalım" dedi.İmralı heyeti, siyasi gelişmelere ve darbe girişimine...

"Darbe koşullarını ortadan kaldırmak için seferber olalım"
HDP’li Sırrı Süreyya Önder, "Gelin darbe ile hesaplaşma ve darbe koşullarını ortadan kaldırmak için bütün güçlerimizle demokratik alanların çoğaltılması için seferber olalım" dedi.
İmralı heyeti, siyasi gelişmelere ve darbe girişimine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) düzenlenen toplantıya, HDP milletvekilleri İdris Baluken, Pervin Budan, Sırrı Süreyya Önder ile DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık katıldı. Heyet adına açıklama yapan Önder, darbeyle hakiki bir yüzleşme olmadan hesaplaşma olmasının imkansız olduğunu belirterek, “Bütün demokrasi güçlerine ve yönetenlere son bir defa daha bu çağrımızı yinelemek istiyoruz. Gelin darbe ile hesaplaşma ve darbe koşullarını ortadan kaldırmak için bütün güçlerimizle demokratik alanların çoğaltılması için seferber olalım. Bu duygularla bütün halkımızı bu konuda gereken duyarlılığı göstermek üzere seferber olmaya çağırıyoruz. Tamamen demokratik sınırlar içerisinde bu duyarlılığı arttırmak hepimizin demokrasiye olmazsa olmaz en temel borcumuzdur” diye konuştu.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61