banner43

’Bu ülke koalisyonla yönetilebilecek bir ülke değildir’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen ’İl Buluşmaları’nı sürdürüyor. Yalçın bu kapsamda, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Şanlıurfa İl...

’Bu ülke koalisyonla yönetilebilecek bir ülke değildir’
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen ’İl Buluşmaları’nı sürdürüyor. Yalçın bu kapsamda, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Şanlıurfa İl Buluşması’nda coşkulu teşkilata hitap etti.

Özel bir restaurantta akşam yemeği sonrası düzenlenen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ve sendika üyeleri katıldı.

Koalisyon hükümetiyle Türkiye’nin yönetilemeyeceğini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “7 Haziran seçimleri öncesi 206 kuruluşu ortak bir platform çatısı altında toplayıp çağrıda bulunduk. Ülkede normalleşme devam etsin, istikrar devam etsin, sivil anayasa yapılsın, temel hak ve özgürlükler devam etsin dedik. Fakat 7 Haziran sonrası oluşan koalisyon belirtisi bile ekonominin örselenmesine, ülkenin kaybetmesine, dolar ve döviz kurunun fırlamasına neden oldu. Ülkede tekrar seçim ortamı oluştu diye Suriye’ye Türkiye üzerinden geçip terörü azdırmaya kimsenin hakkı yoktur. Suruç’ta ve geçmişte bu ülkeye yaşanılanın aynısını yaşatmaya çalıştılar. Silahları kan kusturmaya ocaklara ateş düşürmeye başladılar. Bu ülkeni bundan sonra güçsüz iradeyle yönetilme şansını olmadığını gösteren en net ve en keskin fotoğrafıdır. Bu ülke asla bundan sonra koalisyon hükümetleriyle yönetilebilecek bir ülke değildir. Çünkü Türkiye, fincancı katırlarını ürküttü. Bu ülke Birleşmiş Milletlerde beş hegemonist devlete karşı, empreryalist güce karşı Dünya beşten büyüktür diyerek resti çekti” şeklinde konuştu.

"BİZ BU ÜLKEDE TARAFIZ"

Yalçın, “1 Kasım seçimlerine doğru gidiyoruz. Biz sendika olarak şimdiye kadar kurduğumuz, şimdiye kadar durduğumuz yeri ifade ederek biz özgün ve özgür bir teşkilat olarak 1992’de kurulduk. Kurulduğumuzdan günden bu yana hiçbir siyasi partiye holigan olmayan teşkilat olarak her zaman durduğumuz yeri net olarak ifade ettik. Biz bu ülkede taraftar değiliz, holigan değiliz biz bu ülkede tarafız. Biz yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıyız. Güçlü Türkiye idealinin tarafıyız. Hizmet eden herkes bizim tarafımızdadır” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, “4’üncü partiyi meclise sokabilirsek o zaman bu istikrarı bozabiliriz, bu insanlardan kurtulabiliriz projesini ortaya koydular. Onun için 4’üncü parti meclise girdiği gece barajı geçtiğini gördüğünüz gece CHP ve MHP milletvekilleri bunları nasıl sarstık dediler. Oysa CHP bu ülkede, özellikle bu bölgede 50-60 yıl statükonun temsilcisiydi. HDP ise bu statükonun peşine takılan statükonun göbeğindeki partidir. Türkiye’de Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu mücadele bu statükolardan kurtulma mücadelesidir” şeklinde konuştu.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61