banner43

’Bir tek PKK’lı sınır dışına gitmedi’

AK Parti Genel Başdanışmanı Hüseyin Çelik, İmralı görüşmelerinde PKK’lıların görüşülen madde üzerinde durmadığını belirterek, bir tek PKK’lının yurt dışına çıkmadığını söyledi. AK Parti Gaziantep İl Kurucu Başkanı...

’Bir tek PKK’lı sınır dışına gitmedi’
AK Parti Genel Başdanışmanı Hüseyin Çelik, İmralı görüşmelerinde PKK’lıların görüşülen madde üzerinde durmadığını belirterek, bir tek PKK’lının yurt dışına çıkmadığını söyledi.

AK Parti Gaziantep İl Kurucu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ile AK Parti Genel Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Gaziantep’te esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra iş adamı Cemal Kadıoğlu tarafından özel bir restoranda verilen yemeğe katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada Türkiye’de 1950 ile 1960 yılları arasında Demokrat Parti tek başına iktidarda olduğunda Türkiye istikrarının yükseldiğini belirterek, 1960’tan sonra darbe yapıldığından dolayı 1965’e kadar koalisyonlar, eğik boğuk askeri yönetimlerle Türkiye’nin tepetaklak çakıldığını söyledi.

Çelik, “1965-1971 yılları arasında Adalet Partisi tek başına iktidarda var. Türkiye yine tırmanıştaydı. 1971-1980 yılları arasında Türkiye’nin kaybettiği yıllardı. Anarşi terör, ortalığı sardı. 5 bin genç sokakta birbirini boğazladı. Türkiye sıradan ülkelere el açacak hale getirildi. Sonra darbe geldi. 1983’te merhum Özal’la beraber Türkiye yine bir istikrar yakaladı. Turgut Özal tek başına iktidara geldi. 1991’e kadar Türkiye yine çok ciddi bir ivme yakaladı. 1991 ile 2002 arası yine koalisyonlar dönemiydi. Öyle bir gün geldi ki, gerçekten Türkiye iflas noktasına geldi. Şimdi tekrar siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar çıkmaz” şeklinde konuştu.

“BİR TEK PKK’LI YURT DIŞINA GİTMEDİ”

Çözüm süreciyle ilgili olarak da konuşan Çelik, başından beri işin içinde olduğunu ifade ederek, bir AK Parti hükumetinin bu işi çözmek için elini değil gövdesini bile taşın altına koyduğunu aktardı. Çelik, “İki şey vardı. İmralı’yla olan bu görüşmelerde 2 madde üzerinde anlaşılmamıştı. Bir parmaklar tetikten çekilecek, iki Türkiye’de ne kadar PKK’lı unsur varsa Türkiye’yi terk edecek. Parmaklar tetikten çekildi, çatışma olmadı. Fakat bir tek PKK’lı yurt dışına gitmedi. Daha önce dağda, yaylada, mezrada olan silahlı terör örgütü mensupları, şehrin içine yerleştiler, Nusaybin’de Cizre’de, Silvan’da, Varto’da apartmanlara yerleştiler. Hükümet çatışma olmasın diye bütün sabrını zorladı. Bütün ihtimalleri masaya serdi. Fakat iş çığırından çıkarılmış vaziyette. Biliyorsunuz ilçelerde biz özyönetim ilan ediyoruz diyorlar. Bunları hepimiz birlikte yaşadık. Aklımıza şu gelebilir. Ya AK Parti başlangıçta Kürtlerle bu işi güzel götürüyordu. Ama sonra iş değişti. Sevgili hemşherilerim, bir kez daha huzursuzda söylüyorum. Bunu Başbakanla da Sayın Cumhurbaşkanıyla da defalarca konuşmuşumdur. AK Parti’de Türklere yer var. AK Parti’de Kürtlere yer var. Ama her zaman söyledim, AK Parti’de Türkçülere de Kürtçülere de yer yoktur olmaması da gerekiyor" diye konuştu.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61