banner43

Aşure dağıttı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’ye gelerek Anıtpark Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu Anıtpark Meydanı’nda önce vatandaşlara aşure dağıttı ardından yaptığı konuşmada ise herkesin 1 Kasım’da sandığa...

Aşure dağıttı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’ye gelerek Anıtpark Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu Anıtpark Meydanı’nda önce vatandaşlara aşure dağıttı ardından yaptığı konuşmada ise herkesin 1 Kasım’da sandığa gitmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi Düzce’ye gelerek miting yaptı. Anıtpark Meydanı’nda vatandaşlara aşure dağıtan Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsünün üzerinden halka seslendi. Kılıçdaroğlu, "1 Kasım’da sandığa gidiyoruz. Bu kez düşünerek gideceğiz, kendimize şu soruyu soracağız. 7 Haziran’da oyumuz kullandık. Milli irade ortaya çıktı vatandaş tek parti yönetimine izin vermiyorum, Türkiye’nin sorunları var, birlikte çözün dedi. Bize geldiler söylediler. 4 yıllık koalisyon için anlaştık. 10 gün sonra biz 4 yıllık koalisyon kurmak istemiyoruz 3 aylık seçim hükümeti kurmak istiyoruz dediler. Kusura bakmayın dedik milli irade 4 yıl kurun dedi dedik. Arkasından normalde hükümet kurma yetkisinin ikinci partiye verilmesi lazımdı. Ama ona da yetki verilmedi” dedi.
“Sandığa giderken düşüneceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “İşsizlik var mı? var. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alıyor mu? hayır. Ülkeyi kimin yönettiği belli değil. En derin krizleri yaşıyoruz. Türkiye’nin iyi ahlaklı, halkı düşünen bir yönetime ihtiyacı var. Bu yönetimi gerçekleştirebilirsek bu ülkede kardeşçe yaşayabiliriz. Hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadan bu ülkede yaşayabiliriz. Ben size bunun sözünü veriyorum. Hiç kimseyi ötekileştirmeden kimsenin inancını ve kimliğini sorgulamadan herkesi kucaklayacağız. Benim hayat tarzım şudur. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstündedir. 7 Haziran’dan sonra hükümet kurulmadı. Normalde görevin bana verilmesi gerekiyordu verilmedi. Sandılar ki biz mağduriyet edebiyatı yapacağız. Ben saraydan yetki istemedim yetkiyi halktan istiyorum. Eğer yetki verirseniz bu ülkenin sorunlarını çözeriz. Bu ülke kendi sorunlarını aşacak bilgiye sahiptir. Her şeyimiz var. Eksiğimiz namuslu siyaset dürüst siyaset halkı düşünen siyaset. CHP’ye oy vermeyin sosyal yardımlarınız kesilir diyorlar. Efendim neden keselim sözüm söz sosyal yardımları iki katına çıkaracağım” dedi. CHP iktidarında eğitimin tam zamanlı olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Tam zamanlı tam gün eğitime geçeceğiz. Çocuklarınız sabah okula gidecek akşam gelecekler. Öğlen yemeklerini öğretmenleri ile hiç bir bedel ödemeden yiyecekler. Bunun içinde kaynağı nereden bulacaksın diyecekler. Ben kaynağı bulacağım gerekirse boğazımdan keseceğim o çocuklara yemek vereceğim. Bir sözüm daha var. 7 Haziran öncesi 17 milyon yoksul var dedim. Yeni rakamlar açıklandı. 22 milyon fakirimiz var. 7 milyon hanede oturuyorlar. Aylık gelirleri 300 lira altında. En fazla alan 300 lira alıyor. Bu evlerde binlerce çocuk yaşıyor. Bu çocuklar yatağa aç giriyorlar. Bir evde tencere kaynamazsa en büyük vicdanı anne yapar. Benim bu annelere sözüm var. Hiç bir ailenin geliri 720 lira altında olmayacak namus sözü. CHP gelirse sosyal yardımları keser diyorlar ya 300 liradan 720 liraya çıkaracağım. Her eve bereket ve huzur gelecek. Her evde çocuklar huzur içinde uyuyacak. Bunların tamamını yapmak benim boynumun borcudur. Asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağım dedim. Beni işverene şikayet ettiler. Asgari ücretin netini benden öğrendiler. 13 yıldır memleket yönetiyorlar. Bunu bilmiyorlar. Bin 500 nedir? 5 kişilik aile düşünün bir simit bir çaya bile yetmiyor. Ne söyledim insanca hakça diyoruz. Asgari ücreti bin 500 alsın ki insanca hakça yaşasınlar. Benim sizden ricam var. Benim köşeyi dönme amacım yok. Sarayda oturayım amacım yok. Ben sizin gibi yaşıyorum. Bu ülkeyi yönetmeye talibim. Hesap veren bir anlayışla ülke yönetmek istiyorum. Bunun için sizden milletvekili istiyorum. Siz oy verdiniz, oy verdiğiniz parti size hizmet vermedi. Yeter deyin. Kavgadan bıkmadınız mı? Çocuklarınız işsiz yazık değil mi? Onların çocuklarının işi var diye herkesin çocuğunun işi var sanıyorlar. Kredi kartı faizleri tüketici faizleri tam tefeci faizi gibi. Bu faizlerin en az yüzde 80’ni sileceğim. Vatandaşı bunlardan kurtaracağım. Bunun kaynağı yok. Bunu siliyorum bu kadar basit. Bunları yapmamızı istiyorsanız bize bir milletvekili iki milletvekili verin. Ülkede terör yoktu terör belası ile karşı karşıyayız. Bir PKK belası vardı şimdi IŞİD belası var. Yanlış politikanın faturasını 77 milyon ödüyoruz. Müslüman kanı akıyor. Bunları sonlandırmamız lazım. Daha huzurlu bir Türkiye’yi inşa etmemiz lazım. Kavgadan uzak barıştan yana gençleri düşünen her evde tencere kaynamasını sağlayan yeni siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bunun için de sizin milletvekili çıkarmanıza ihtiyacımız var. Söz mü? Bende size söz veriyorum. Sizin için çalışacağım sizin için altın teri dökeceğim her alın terim size helal olsun diyeceğim."
Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’den Akçakoca ilçesine hareket etti.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61