banner43

Sibirya kaplanlarının kar keyfi

Kocaeli’de yağan karla beyaza bürünen Darıca Hayvanat Bahçesinde başta Sibirya kaplanlar olmak üzere soğuk iklim hayvanları karın keyfini çıkardı.

Kocaeli’de yağan karla beyaza bürünen Darıca Hayvanat Bahçesinde başta Sibirya kaplanlar olmak üzere soğuk iklim hayvanları karın keyfini çıkardı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’nda yaşayan hayvanlar kar yağışı altında keyifli saatler geçiriyorlar. Hayvanat bahçesi sakinlerinden Sibirya kaplanı, kızıl panda, Çin Munçak geyiği gibi soğukkanlı hayvanlar karın tadını çıkardı. Yağan kar en çok soğuk havalarda yaşamayı seven Sibirya kaplanının işine geldi. Soğuk havaya alışkın olan Sibirya kaplanı, karların arasındaki yiyecekleri alarak yedi.

“SİBİRYA KAPLANLARINI BU MEVSİMDE GÖZLEMLEMEK KEYİF VERİYOR”

Sibirya kaplanlarının kar yağdığı için çok sevindiğini belirten Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Öğrenciler gibi karı dört gözle bekleyen Sibirya kaplanları, kızıl pandalar, Çin Munçak geyikleri var parkımızda. Hafta sonuna geldi kar yağışı, öğrenciler üzüldü ama bunun aksine Sibirya kaplanları çok sevindi. Karda epeyce eğlendiler. Et verdik şuan keyfine diyecek yok. Karın yağışını, değerini en çok bilenlerden birisi. Parkımızda soğuğu seven hayvanlar fazla. Onları bu mevsimde gözlemlemek, bu kadar yakından gözlemlemek ayrı bir keyif veriyor. Bu canlıları görmeye gelen ziyaretçilerimiz de oldu gün içerisinde. Onlarda büyük keyif yaşadılar” dedi.

Kar yağışı ile birlikte Sibirya kaplanları ve kızıl pandalar güzel görüntüler oluşturdular.

(Kaan Kızıl / İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61