banner43

Osman Soykut, ABD’de hayranları ile bir araya geldi

Diriliş Ertuğrul dizisinde İbni Arabi’yi canlandıran aktör Osman Soykut, ABD’nin Güney California bölgesinde hayranları ile bir araya geldi.

Osman Soykut, ABD’de hayranları ile bir araya geldi

Diriliş Ertuğrul dizisinde İbni Arabi’yi canlandıran aktör Osman Soykut, ABD’nin Güney California bölgesinde hayranları ile bir araya geldi.

Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen karakteri İbni Arabi’yi canlandıran aktör Osman Soykut, ABD’nin Güney California bölgesinde hayranları ile bir araya geldi. Orange Crecent Okulunda gerçekleşen konferans öncesinde bölgede faaliyet gösteren TURCA Derneği tarafından konuklara Türk mutfağından çeşitli yemekler ikram edildi. İkram sırasında İHA mikrofonuna konuşan öğrenci dekanı Ahmad Almutawa Osman Soykut’u ağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Diriliş Ertuğrul altmış beş ülkede, miyarlarca kişi tarafından izleniyor. Onu burada ağırlamak ve Türk dizileri hakkında konuşmaktan onur duyuyoruz. Aslına bakarsanız Türkiye’nin Müslüman ve Müslüman olmayanlar üzerindeki etkisi son on beş yılda çok arttı. Dramalar, TV dizileri bunun büyük bir parçası” dedi.

“DİRİLİŞ HAYRANLARINI MEMNUN ETMEYE GELDİM”

Soykut’u ellerinde Türk bayrakları ve Ertuğrul filminden kostümlerle karşılayan çocuklar Soykut ile fotoğraf çektirdi. Soykut konferansa katılmadan önce yaptığı açıklamada, “Diriliş hayranlarını memnun etmeye geldim. Arabi’yi çok seviyorlar” dedi. Aktörlük kariyerinin ilk önce ABD’de başladığını ifade eden Soykut, “Türkiye kariyerim burayı geçti. Şimdi dengelemeye çalışıyorum” diyerek ABD’de çalışmalarının devam ettiğini ve çeşitli projeler üzerinde odaklandıklarını söyledi.

Konferans, katılımın beklenenin üzerinde olması nedeniyle ile okulun camisinde gerçekleşti. Burmalılardan, Hintlilere 7’den 77’ye birçok Amerikalının katıldığı konferansta Soykut, İbni Arabi karakteri hakkında bilgi verdi. Bu karakteri canlandırmanın başta kendisi için heyecan verici olduğunu söyleyen Soykut, karakterin İslam tarihini ve tasavvufunu çok derin etkilediğini ve canlandırmadan evvel birçok araştırma yaptığını söyledi.

“OYUNCULUKTA BAŞKA HİÇBİR YERDE BULAMAYACAĞINIZ BİR TATMİN VAR”

Çocuk bir hayranından gelen ’neden aktörlük yapıyorsunuz’ sorusuna, “Oyunculukta başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir tatmin var. Ressam tuale çalışır ama bir oyuncunun tuali kendisidir” dedi.

Bir başka gelen soru üzerine dizide kendisini en çok etkileyen repliğin ‘ölüm kalanlar için matem, gidenler için bayramdır’ olduğunu söyleyen Soykut ardından sözü İngilizceye tercüme etti.

Türkiye’de dizi sektörünün ve Diriliş Ertuğrul’un kadrosu gibi iyi oyuncularla çalışmanın önemine de değinen Soykut, “Her hafta neredeyse bir film çekiyoruz. İki saat. Hızlı çalışmak zorundayız. Çok çalışmak zorundayız. Az sorunları olan insanlarla çalışmak gerçekten yardımcı oluyor çünkü problem için zaman yok” açıklamasını yaptı.

"DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ TÜRKİYE’Yİ DAHA İYİ TANITIYOR"

Konferans sırasında Turca Derneği’nin başkanlık görevini sürdüren Ebru Awad, dernek olarak her gün Türkiye’nin tanıtımı için çalıştıklarını ve çok çaba sarf ettiklerini ancak bunun çok daha iyisini Diriliş Ertuğrul dizisinin başardığını belirterek Soykut’a ve dizinin tüm ekibine teşekkür ettiklerini söyledi.

Konferansın ardından Soykut’a ödül veren Orange County İslam Merkezi’nin Başkanı İmam Dr. Muzemmil Siddiqi kendisine teşekkür etti. Konferansa gelenler çıkışta Soykut ile birlikte fotoğraf çektirmek ve imza almak için uzun sıralar oluşturdu.

“DİRİLİŞİN BAŞARISINI DEVAM ETTİRMELİYİZ”

Konferansın ardından açıklama yapan Soykut, “Çok zevkli ve heyecanlı geçti. Dirilişin gücünü gördük. Dirilişin getirdiği başarıyı devam ettirmemiz lazım” diyerek bazı yapımlar hazırladıklarını ve bunlara katılmak üzere Türkiye’den de yatırımcıları davet ettiğini belirtti.

(Aydın Tuna Palabıyıkoğl/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61