banner43

Günün özeti

Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik;

Günün özeti

Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik;

İzmir’de yaşanan felaket kamerada

İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen hortum faciasında 16 vatandaş yaralanırken, çok sayıda ev, araç ve teknede hasar meydana geldi. Yaşanan felaket güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi.

.......

Şırnak ve Siirt’te "Eren-10 Gabar Operasyonu" başlatıldı

İçişleri Bakanlığınca Şırnak ve Siirt illerinde "Eren-10 Gabar Operasyonu" başlatıldı. Operasyonda jandarma komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), güvenlik korucu timlerinden oluşan bin 73 personel görev alıyor.

....

Sanayi üretimi aylık yüzde 1,3 arttı

Sanayi üretimi Aralık’ta bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı.

....

65 yaş üstü vatandaşların Covid-19 aşılaması başladı

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında başlattığı aşılama programı hızla devam ediyor. Program dahilinde ilerleyen aşılamada 2. doz aşılanmasına başlanan sağlık görevlilerinin ardından, sıra 65 yaş ve üzeri vatandaşlara geldi ve onların aşılanmasına bugün itibariyle başlandı. Bu vatandaşların aşılanması ile 1. aşamada yer alan tüm grupların ilk doz aşılanması tamamlanmış olacak.

...........

DSÖ, AstraZeneca aşısını 18 yaş üstü tüm yetişkinlerde kullanılmasını tavsiye etti

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Aşı Uzmanlar Stratejik Danışma Grubu, (SAGE) AstraZenaca/Oxford’un geliştirdiği Covid-19 aşısının 18 yaş üstü tüm yetişkinlerde acil kullanımı için tavsiye verdi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61