banner43

Şehidi uğurlamaya gelenler meydana sığmadı

Batman’ın Gercüş ilçesinde PKK’nın hain tuzağında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim, memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı.

Şehidi uğurlamaya gelenler meydana sığmadı

Batman’ın Gercüş ilçesinde PKK’nın hain tuzağında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim, memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı.

24 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim için memleketi Isparta’da askeri tören düzenlendi. Isparta Valiliği önündeki 15 temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehidin yakınları katıldı.

"KALABALIK ALANA SIĞMADI"

Şehit Hekim’in cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı. Cenaze törenin yapıldığı meydana şehidin annesi Ayşe Hekim, sedye ile getirildi. Sağlık ekipleri, tören boyunca şehit annesinin yanından hiç ayrılmadı. Şehit babası Hasan Hekim ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim’in geçen ay evlendiği eşi Arzu Hekim ise tören boyunca metanetini korudu. Şehit eşini bir kadın astsubay sürekli teselli etti. Tören öncesi, şehidin yakınlarından ikisi fenalaşırken, şehit yakınlarına sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.

Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi daha sonra Isparta Garnizon Şehitliği’nde vatan toprağına emanet edildi.

EYLÜL AYINDA EVLENMİŞTİ

Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim’in mesleğe geçtiğimiz yıl başladığı ve 26 gün önce Arzu Demiralay ile hayatını birleştirdikten sonra Batman’daki görevine geri döndüğü öğrenildi.. Aslen Isparta merkeze bağlı Kuleönü Kasabası kütüğüne kayıtlı olan Şehit Hekim’in anne ve babası Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşıyordu. Şehit Hekim ayrıca, Burak (18) ve Beyza (13) isimli kardeşlerinin ağabeyiydi.

(Feti Kılıç/İHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61