banner43

Seçkin ve annesine Bakan Elvan sahip çıktı

Mersin’de 12 yaşındaki oğlu Seçkin tarafından bakılan MS hastası yatalak İsmihan Gönül’e ve oğluna, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan sahip çıktı. "Yatalak annesine bakan 12 yaşındaki çocuk yardım bekliyor" başlıklı haber üzerine...

Seçkin ve annesine Bakan Elvan sahip çıktı
Mersin’de 12 yaşındaki oğlu Seçkin tarafından bakılan MS hastası yatalak İsmihan Gönül’e ve oğluna, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan sahip çıktı.
"Yatalak annesine bakan 12 yaşındaki çocuk yardım bekliyor" başlıklı haber üzerine harekete geçen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve eşi, enişte Ahmet Yeni’yi arayarak Seçkin ve İsmihan Gönül’ün durumları hakkında bilgi aldı. Bakan Elvan, yatalak annenin hemen bakım evine yatırılacağını, Seçkin’e de psikolojik ve eğitim desteği ile maddi destek sözünü verdi. Bunun üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, İsmihan Gönül’ü Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’ndeki ablasının evinden alarak, bakım evine yatırdı. Seçkin ise teyzesi ve eniştesiyle birlikte yaşamını sürdürecek.

"Allah’ıma şükürler olsun İsmihan daha iyi şartlarda bakılacak"
Kendilerine uzanan yardım elinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden enişte Ahmet Yeni, çok mutlu olduklarını söyledi. Artık hastanın daha iyi şartlarda bakılacağını kaydeden Yeni, "Herkese teşekkür ediyorum. Çünkü biz artık çok zorlanıyorduk. Bakımı çok zor bir iş. İyi bakılmasa hastalık daha fazla ilerler ve hasta daha kötü olurdu. Öyle olunca da biz daha çok üzülürdük. Allah’a şükürler olsun ki ülkemizde yardımsever vatandaşlar ve devlet büyüklerimiz var. Dün Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve eşi bizleri aradı. Geçmiş olsun dileklerini bize sundular. İsmihan’ın hemen bakım evine yatırılacağını, oğlu Seçkin’e de her türlü desteğin verileceğini söyledi. Tabi bunun üzerine artık ben de biraz rahatladım. Artık yatarken kafamı rahat bir şekilde yastığa koyabileceğim. Çünkü aklım artık İsmahan’da olmayacak, ona daha iyi şartlarda bakım yapılacak. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Seçkin, 8 yıl sonra annesinden ayrılınca hem üzüldü hem sevindi
Annesinden ayrılan Seçkin’in durumuyla ilgili de konuşan Yeni, "Tabi seçkin biraz üzüldü. Çünkü 8 yıldır annesinin bu hastalığını biliyor ve görüyor. Özellikle annesi yatalak olduktan sonra yani 2 yıldır annesine resmen kendi baktı. Bizim evde kaldıkları 1 aylık dönemde de en çok annesiyle o ilgilendi. Annesine yemeklerini, ilaçlarını, suyunu o verirdi. Tabi böyle olunca şimdi ayrı kalacak olmalarından dolayı biraz üzüldü ancak annesine daha iyi bakılacağı için o da mutlu oldu. Bu süreçte biz de ona destek olmaya devam edeceğiz. Zaten kalacak yeri olmadığı için, bizimle yaşamaya devam edecek. Çünkü artık o da bizim oğlumuz oldu, atacak halimiz yok. O kocaman yüreğiyle bugün herkese örnek oldu. İnşallah bundan sonraki hayatında da böyle herkese örnek olacaktır" diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61