banner43

Müslüman olan Ukraynalı geline Türk düğünü

İnternetten tanıştığı Türk genci Emre Can’a aşık olan Ukraynalı Alnxa Sinonchuk, önce Müslüman oldu, ardından da sevdiğiyle Türk örf ve adetlerine göre düzenlen düğünle dünya evine girdi.

İnternetten tanıştığı Türk genci Emre Can’a aşık olan Ukraynalı Alnxa Sinonchuk, önce Müslüman oldu, ardından da sevdiğiyle Türk örf ve adetlerine göre düzenlen düğünle dünya evine girdi.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Emre Can, sosyal medyada yaptığı paylaşımları ile Ukraynalı üniversite mezunu 25 yaşındaki Alenxa Sinonchuk’un dikkatini çekmiş, sanal ortamda gelişen arkadaşlık aşkı dönüşmüştü. Türkiye’ye gelerek Müslüman olan Ukraynalı kadın, Gonca ismini aldı. Ukraynalı gelin, Türk örf, adet ve geleneklerine göre düzenlenen merasimle dünya evine girdi.

ÖNCE KINA GECESİ

Türk gencinin yaşadığı sokakta kına gecesi yapılan Ukraynalı gelin, yöresel kıyafetlerle geceye katıldı. Yapılan dua ve yakılan kınalarla tamamlanan kına gecesinden bir gün sonra ise düğün merasimi gerçekleştirildi. Düğün, araç konvoyu ile başlarken, okul bahçesine gelen davetliler halaylar çekip, yöresel oyunlar oynandı. Halay çeken çift, misket ve çifte telli de oynadı. Takı töreninin ardından konfetiler atılarak meşaleler yakıldı.

Muratlarına kavuştuklarını belirten Emre Can ve Alenxa Sinonchuk, evlilikle tamamladıkları aşklarının ömür boyu sürmesi temennisinde bulundu. Ölene kadar aynı yastığa baş koymak istediklerini ifade eden çiftten Simonchuk, artık kendisine Gonca ismiyle hitap edilmesini istedi. Ukraynalı gelin, "Artık Müslüman oldum. Benim adım Gonca. bu isim, eşimin ölen kız kardeşinin adı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Herkes bana yeni ismimle hitap etsin" dedi.

Davetliler de Gonca ismiyle çağırdığı Ukraynalı gelin ve eşini tebrik etti

(Bekir Şentürk / İHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61