banner43

Mavi sulardan, yatağa mahkum bir hayata...

Adana’da arkadaşlarıyla gittiği denize balıklama atlayıp kayaya çarpınca boynu kırılan 17 yaşındaki lise öğrencisi ölümden döndü ancak, şimdi yatağa mahkum yaşıyor. Kezban (45) ve Bestami Doğdu’nun (55) 3 çocuğundan biri olan 17...

Mavi sulardan, yatağa mahkum bir hayata...
Adana’da arkadaşlarıyla gittiği denize balıklama atlayıp kayaya çarpınca boynu kırılan 17 yaşındaki lise öğrencisi ölümden döndü ancak, şimdi yatağa mahkum yaşıyor.
Kezban (45) ve Bestami Doğdu’nun (55) 3 çocuğundan biri olan 17 yaşındaki lise 4. sınıf öğrencisi Fatih Doğdu, geçtiğimiz temmuz ayında Yumurtalık ilçesine gitti. Fatih Doğdu, arkadaşlarıyla birlikte burada serinlemek için denize gitti. İskeleden 2 kez denize atlayıp yüzen Doğdu bir süre dinlendikten sonra tekrar iskeleden denize atladı. Ancak bu kez kayaya çarparak boynu kırılan Doğdu, suda çırpınmaya başladı. Arkadaşları da Doğdu’nun önce şaka yaptığını sandı ama daha sonra olayın şaka olmadığını anlayınca onu denizden kıyıya çıkarıp hemen ambulans çağırdı. Ambulans gelinceye kadar Doğdu’ya denize gelen bir hemşire müdahale etti. Daha sonra Fatih Doğdu, ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 2 kez yemek borusundan 1 kez de boynundan ameliyat olan Doğdu’nun boynundan aşağısı tutmuyor. Kollarını kaldırıyor ancak ellerini kullanamıyor. Boynu kırıldığı için yemek borusu da zarar gördüğünden Doğdu karnından mama ile beslenmek zorunda kaldı. Okuduğu okulda sınıf birincisi olan ve basketbol oynayıp sınıflar arası müsabakalarda şampiyon olarak madalya kazanan Doğdu şimdi hastanede tedavi görerek ayağa kalkacağı günleri bekliyor.

"EN BÜYÜK HAYALİM AYAĞA KALKIP OKULUMU BİTİRMEK"
Fatih Doğdu, arkadaşlarıyla denize gittikten sonra iskeleden atlayınca bu hale geldiğini belirterek, "Lise 4. sınıfa geçmiştim ama bu halde olduğum için artık okula gidemiyorum. En büyük hayalim ayağa kalkıp okulumu bitirip anestezi uzmanı olmak. Ancak aradan 4 ay geçmesine rağmen ayağa kalkamadım. Basketbol oynuyordum şimdi bu haldeyim" dedi.
Anne Kezban Doğdu ise 17 yaşındaki oğlunun yatağa mahkum olmasının çok zor olduğunu söyleyerek, "Oğlum bana ’anne ben ne zaman ayağa kalkacağım’ diye soruyor. 17 yaşında yatağa mahkum oldu. Ben bu soruların cevabını veremiyorum. Ne olur oğluma yardım edin. Oğlum ayağa kalksın. O daha çok genç. Onu böyle görmek beni mahvediyor" diye gözyaşı döktü.
Baba Bestami Doğdu ise oğlunun 4 aydır yatağa mahkum yaşadığını hastanede önce yoğun bakımda şimdi ise serviste kaldığını ifade ederek, "Oğlum bana ’baba beni kurtar’ diyor ancak benim maddi durumum yok. Onu ancak devlet hastanelerine götürebiliyorum. Oğlum ’beni özel hastaneye götür’ diyor ama ben inşaatlarda amelelik yapıyorum maddi gücüm yok. Bu da benim çok zoruma gidiyor. Ben oğlumun ayağa kalkmasını istiyorum bu da bu saatten sonra fizik tedaviyle mümkün ancak bunu karşılayacak maddi gücüm yok. Ben inşaatta çalışan bir ameleyim" diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61