banner43

Kupayı Ömer Halisdemir’in babasına teslim etti

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından ‘Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi’ birincisi kazandığı kupayı 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e teslim etti. 15 Temmuz Şehitleri anısına ülkemizde...

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından ‘Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi’ birincisi kazandığı kupayı 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e teslim etti.
15 Temmuz Şehitleri anısına ülkemizde ilk kez düzenlenen ve Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Yığılca’dan geçen Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi 450 kilometrelik parkuru Kaynaşlı Topuk Yaylası’nda sona eren rallide birinci olup kupayı kazanan Murat Yazıcı, kazandığı birincilik kupasını Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e teslim etti. Çukurkuyu mezarlığında Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinde buluşan Motosiklet federasyonu üyeleri, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile sohbet etti.
15 Temmuz’da darbeci General Semih Terzi’yi öldüren Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile görüştüğünü ve ona korumalığını yapmayı teklif ettiğini anlattı. Baba Halisdemir, "Özel Kuvvetleri teslim aldıktan sonra Türkiye’yi teslim alabileceklerini düşündüler ama çocuğuma Allah rahmet eylesin kendini şehit etti. İyi ki gençlerimiz var. Ben Zekai Komutanımla görüştüm, dedim ‘Efendim ben sizin korumalığınızı yapabilirim’" diye konuştu.

"DUYGUSAL TÜRK MİLLETİ DUYGULARINA YENİLDİ"
Baba Halisdemir, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ülkemizin her tarafından yiğitlerimiz var. Aldanılmış, aldatılmış o hain gözünden gözyaşları akınca Türk milleti duygusaldır, aldanmışlar. Buradan da Türk milletinin de kendine göre pay alması lazım, böyle hainlere meydan vermemiz lazım" dedi.

"ÖMER HALİSDEMİR DARBECİ GENERAL İLE 5 YIL ÇALIŞTI"
Darbeci general Semih Terzi ile 5 yıl görev yaptığını anlatan Hasan Hüseyin Halisdemir, "Ömer Halisdemir bu hain darbeci komutanla 5 yıl görev yapmış. Ben komutanından öğrendim. Afganistan’da 1 yıl kaldı, Kuzay Irak’ta 10 yıl görev yapmış. Ömer bu haini biliyormuş. Ömer’in teslim edeceğini düşünmüş ama Ömer birliği teslim etmemiş. Ömer kabul etmemiş. Çocukluğundan beri Atatürk inkılaplarını iyi okurdu 3 dil biliyordu tüm Avrupa’yı gezmiş" diye konuştu.

"TÜM ANNELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Türkiye’de yeni doğan çocuklarına Ömer Halisdemir ismini veren annelere teşekkür eden baba Halisdemir, "Televizyonda izledim 252 tane Ömer Halisdemir’in ismini koymuşlar, Türkiye’deki bütün annelere teşekkür ediyorum" dedi.
15 Temmuz Şehitleri anısına ülkemizde ilk kez düzenlenen ve Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Yığılca’dan geçen Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi 450 kilometrelik parkuru Kaynaşlı Topuk Yaylası’nda sona eren rallide birinci olup kupayı kazanan Murat Yazıcı kazandığı birincilik kupasını Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e teslim etti.
Türkiye Motosiklet Federasyonu üyeleri motosikletleriyle Şehit Ömer Halisdemir’in mezarına geldi. Burada dua eden federasyon üyeleri daha sonra Şehit Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in elini öperek başsağlığı diledi. Ralli birincisi Murat Yazıcı Halisdemir’e kazandığı kupayı teslim ederken, arkasına Ömer Halisdemir’in resminin basıldığı tişört de hediye edildi.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61