banner43

’’Koza İpek’’ açıklaması

TÜSİAD, Koza İpek grubuna kayyum atanması ve grubun medya biriminin yayınların sonlandırılmasının ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Soruşturmaların keyfiliğe yer vermeyecek bir şekilde, hızlı ve şeffaf olarak yürütülmesi...

’’Koza İpek’’ açıklaması
TÜSİAD, Koza İpek grubuna kayyum atanması ve grubun medya biriminin yayınların sonlandırılmasının ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Soruşturmaların keyfiliğe yer vermeyecek bir şekilde, hızlı ve şeffaf olarak yürütülmesi iş dünyası olarak temel beklentimizdir” denildi.
Koza İpek grubuna kayyum atanması ve grubun medya biriminin yayınların sonlandırılmasının ardından Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği’nden (TÜSİAD) yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hukuk devletinde her kurum yargısal denetime tabidir. İş dünyasını temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak, yargının yürüttüğü bir soruşturma hakkında değerlendirme yaparken bu bilinçte hareket etmek ana ilkemizdir. Suçla mücadelede alınan tedbirlerin orantılı olması ve kişilerin hak ve itibarlarını ihlal etmeden yürütülmesi Anayasamız ve insan haklarının gereğidir. Hukuk devletinde vatandaşlar gibi devlet de hukukla bağlıdır. Devlet, kamu kurumlarının etkili çalışmasını engelleyen her türlü girişimi de bertaraf etmek ile sorumludur. Devletin hukuka uymasını beklemek ve talep etmek vatandaşların en doğal hakkıdır. Alınan tedbirlerin orantılı olduğu, aşırı ve keyfi olmadığı konusunda toplum kesimlerinin tatmin edilmesine ihtiyaç vardır; kayyuma devir gibi bir yargısal işlemin yerindeliği ve orantılı olmasından şüphe duyulması hukuk güvenliği açısından ülkemizdeki iş ve yatırım ortamına büyük zarar verir. Diğer yandan, söz konusu şirketler arasında basın kuruluşlarının olması, girişim özgürlüğünün yanında, bir süredir basına yönelik devam eden müdahaleler ve saldırılar dikkate alındığında, basın özgürlüğü açısından da toplum nezdinde ciddi endişelere yol açmaktadır. Soruşturmaların keyfiliğe yer vermeyecek bir şekilde, hızlı ve şeffaf olarak yürütülmesi iş dünyası olarak temel beklentimizdir.”
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61