banner43

Kırıkkaleli şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan polis memuru Ferhat Bozkurt, doğum yeri olan Kırıkkale’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan...

Kırıkkaleli şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan polis memuru Ferhat Bozkurt, doğum yeri olan Kırıkkale’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.
Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan 22 yaşındaki şehit polis memuru Ferhat Bozkurt’un naaşı, helallik alınması için Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi 1071. Sokak’taki babaevine getirildi. Helallik alınıp dua edilmesinin ardından şehit polisin cenazesi Nur Camii’ne götürüldü. Burada şehidin annesi Şehri, ağabeyi Turgay Bozkurt, nişanlısı Kübra Alçın ve yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Şehri Bozkurt, "Körpe kuzum sana nasıl kıydılar" diye ağıt yaktı. Sağlık ekipleri fenalık geçiren şehit yakınlarına zaman zaman müdahale etti. Şehit polis için öğle namazını müteakip kılınan cenaze törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, emniyet mensupları, askeri ve mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar Köyü Mezarlığı’nda merhum babası Ekrem Bozkurt’un yanına defnedildi. 6 kardeşten en küçüğü olan şehit Ferhat Bozkurt gözyaşları arasında ebediyete uğurlanırken anne Şehri Bozkurt, “Sen bana hep dik dur anne derdin, bak ben şimdi dik duruyorum. Bak da gör oğlum” diyerek feryat etti.

"Kurşunla şehit olsaydı teselli olurdu"
Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, şehit yakınlarının acısını paylaşırken, şehidin tek erkek kardeşi olan Turgay Bozkurt, “Çatışmaya girip kurşunla ölseydi bu kadar ağır gelmezdi. Böyle kalleşçe değil de kurşun sıkarak şehit olsaydı bu bizim için daha büyük bir teselli olurdu” diyerek tepkisini dile getirdi.
Türkiye’nin dört bir yanının düşmanlarla çevrili olduğunu ifade eden Bakan Ala, “15 Temmuz’da FETÖ ile başaramayanlar şimdi başka örgütlerle bunu başarmaya çalışıyorlar. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin dirlik ve birliğine kastedenler bunun cevabını misliyle alacaklar. Teröre ve terör örgütlerine destek veren herkesten ve her kurumdan bunun hesabı sorulacak. Bugün bu acıyı ülkemizin her yerinde yaşıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

"Bu milletin evlatlarına kurşun sıkmayı bırakıp teslim olsunlar"
Bakan Ala, cenaze töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ise, "Şehitlerimiz bu ülkeyi bizlere emanet eden kardeşlerimizdir. Bizim bayrağımızdaki yıldız şehitlerimizi ifade eder. Yıldızı her gördüğümüzde o bizim şehidimizin temsilcisi, o bizim şehidimizin simgesi diye biliriz. Bu ülkenin bütünlüğüne, varlığına, bu milletin dirliğine kasteden alçaklar bilsinler ki tarih boyunca bu millet onlara çok ders vermiştir, yine de verecektir. Bizim için şehit olmak mertebelerin en yükseğidir. Ama bu ülkeye kastetmek, ihanet etmek ve saldırmak alçaklığın en alçaklığıdır. Burada rekabet edilebilmesi mümkün değildir. Biran önce bu millete kurşun sıkmayı bıraksınlar, bu milletin evlatlarına kurşun sıkmayı bıraksınlar ve insan olsun teslim olsunlar. Bitirsinler bu mevzuyu. Biz bitireceğiz ama bu millette bu evlatlarımıza bize maliyet ödetmesinler. Çünkü ödeyenler onların da aileleri. Bu ülke hiçbir zaman kim düşünebiliyor ki, kimin aklına geliyor ki teröriste teslim olacak. Olabilir mi böyle bir şey. Yedi düvele teslim olmamış bir ülke teröristlere teslim olabilir mi. Teröristlere bırakılabilir mi. Bırakılmayacağına göre. O zaman bu millete bedel ödetmeyi bıraksınlar. Biz bedel öderiz. Ama arzu ediyoruz ki Türkiye evlatlarımız ve kardeşlerimizle birlikte 79 milyon ileri gitsin, kalkınsın. Şırnak’ından Edirne’sine, Antalya’sından Sinop’una kadar 79 milyonla birlikte olalım" şeklinde konuştu.
Türkiye’de dün dünyanın en büyük köprülerinden birinin hizmete açıldığını hatırlatan Bakan Ala, "Gelişelim, kalkınalım ve bu çocuklarımız orada onlara hizmet için gittiler. Orada asayiş hizmeti sağlıyorlar. Bu alçaklığın sınırı yok. Orada bu gençlerimize, askerlerimize, polislerimize ve korucumuza saldırıyor, ne için. Bunlar orada onları korumak için gitmiş. Orada onların o saldıran alçakların ailesini, annesini, babasını ve oradaki yaşayanları korusun diye oradalar. Bizde oralarda görev yaptık. Milletimize başsağlığı diliyorum. Bu millet çok badireler atlattı, bu terörü de inşallah atlatacak ve bitirecek" dedi.

Şubat ayında düğünü olacaktı
2 ay önce Kübra Alcın ile nişanlanan ve 2017’nin Şubat ayında düğününün yapılması kararlaştırılan şehit polis memuru Ferhat Bozkurt’un 2.5 yıllık polis memuru olduğu, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı ve 6 aydır Cizre’de geçici görevle bulunduğu öğrenildi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61