banner43

Hamsi bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü

Karadeniz’de yaşanan hamsi bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürdü.Sinop açıklarından Bartın’ın Amasra ilçesi açıklarına akın eden hamsinin peşinden gelen balıkçılar, gecenin ilerleyen saatlerinde Amasra Limanı ve Tarlaağzı...

Hamsi bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü
Karadeniz’de yaşanan hamsi bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürdü.
Sinop açıklarından Bartın’ın Amasra ilçesi açıklarına akın eden hamsinin peşinden gelen balıkçılar, gecenin ilerleyen saatlerinde Amasra Limanı ve Tarlaağzı Limanı’na yanaşarak liman içerisinde bekleyen kamyonlara balıkları yükleyerek tekrar denize açıldı. Büyük balıkçı gemileri 60 ila 80 ton civarında balıkla limana dönerken, her iki liman içinde yer olmadığı için bazı balıkçı tekneleri yükleme işlemi biten teknelerin limandan çıkmasını bekledi.
Karadeniz, Marmara ve Ege’den gelen balıkçılar, yıllar sonra Karadeniz’de hamsinin bollaştığını ifade ederek, "Hamsi birkaç gün önce Sinop açıklarındaydı, aşağılara inmeye başladı, Amasra açıklarında toplandı. Bütün tekneler de ağlarını buraya bıraktı. Bereketli bir hafta geçirdik. Fakat hamsi yine yön değiştirdi, yine Sinop tarafına harekete geçti. Teknede yaklaşık 60 ton balık var. Kamyonlara yüklüyoruz, buradan Bandırma, Bursa, İstanbul, Kayseri, Samsun, Ankara gibi birçok ile balık yolluyoruz. Kısacası Türkiye’nin birçok noktasına hamsi gidiyor. Hamsi ilk çıktığında tezgahlarda 15 TL’den satılıyordu, balığın bollaşması sonucu 2-3 TL’ye kadar düştü. Tezgahlara giden balığın 15-20 katı ambarlara gidiyor. Orkinos ve çupra çiftliklerine yem olarak yollanıyor” dediler.
Yakaladıkları balıkları Amasra ve Tarlaağzı limanlarına getiren tekneler tekrar denize açılırken, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen soğuk hava depolu kamyonların liman içinde bekleyişleri devam ediyor. Balıkçı teknelerinin limanda bedava balık dağıtması nedeniyle vatandaşlar da balıkçı teknelerinin limana yanaşmasını dört gözle bekliyor.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61