banner43

Görenler gözlerine inanamıyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde dünyaya gelen 6 bacaklı buzağı görenleri hayretler içinde bırakıyor. Ceylanpınar ilçesine bağlı Saraç Çeşme Mahallesi Boncuklu mezrasında 6 bacağı bulunan buzağıyı görenler şaşkınlıklarını...

Görenler gözlerine inanamıyor
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde dünyaya gelen 6 bacaklı buzağı görenleri hayretler içinde bırakıyor.
Ceylanpınar ilçesine bağlı Saraç Çeşme Mahallesi Boncuklu mezrasında 6 bacağı bulunan buzağıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Yaklaşık 1,5 ay önce dünyaya gelen 6 bacaklı buzağıyı duyanlar, küçük buzağıyı görmek için mezraya akın ediyor. Buzağının sahibi 10 çocuk babası Abdürrezak Çalışkan (50) doğum yapan ineğin önce ikiz buzağı dünyaya getireceğini zannettiklerini kaydetti. Çalışkan, "İneğimiz doğum yaparken, doğum esnasında altı bacak görünce ineğimizin ikiz buzağı dünyaya getireceğini zannetmiştik. Ama daha sonra dünyaya gelen buzağının ikiz olmadığını fark ettik. Dünya’ya gelen buzağının 6 bacağının olduğunu fark edince gerçekten çok şaşırdık. Bu bir Allah’ın lütfuydu. Şu an buzağımız çok sağlık bir şekilde büyüyor. Allah’ımıza binlerce defa şükürler olsun” dedi. Buzağıyı çok sevdiğini ismini ise Abdürrezzak Çalışkan’ın kızı Sema Yüce Çalışkan ise çok sevdiği buzağıya ’Fatma Nur’ ismini koyduğunu kaydetti. 12 yaşındaki Sema Yüce Çalışkan, “Buzağımız 6 ayaklı olarak dünyaya gelince başta çok korktum. İyi ki insanlarda bu halde doğmuyor diye şükrettim. Buzağımızı çok seviyorum. Boş zamanımda onunla ilgileniyorum” ifadelerini kullandı.
İnceleme yapılması beklenen buzağının boynundan sarkan 2 ayağın, gelişemeyen ikinci bir buzağının ayağı olabileceği tahmin ediliyor.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61