banner43

G-20 Liderler Zirvesi hazırlıkları sürüyor

G-20 Liderler Zirvesi için hazırlıklarını tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi 31 kilometre yeni yol, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı, 2 köprü inşa etti. Dünyaca ünlü iki turizm bölgesi Kundu ve Belek, 6.5 kilometre uzunluğundaki yeni...

G-20 Liderler Zirvesi hazırlıkları sürüyor
G-20 Liderler Zirvesi için hazırlıklarını tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi 31 kilometre yeni yol, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı, 2 köprü inşa etti. Dünyaca ünlü iki turizm bölgesi Kundu ve Belek, 6.5 kilometre uzunluğundaki yeni yol ile birbirine bağlandı. Düden Şelalesi’ni ışıklandırarak Dünya liderlerini görsel şovla karşılamaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, zirveyi takip edecek gazeteciler için de özel programlar planladı.
Dünya liderlerini en iyi şekilde ağırlamak ve Antalya’yı dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, aylar öncesinde başladığı çalışmalarını tamamladı. Toplam 902 kişi ve 232 araçlık kadrosu ile gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yeni yollarlar yaptı, en kötü hava şartlarına göre hazırlanan yağmur suyu drenaj hatları açtı ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirdi.
G-20 zirve kapsamında EXPO 2016 Antalya- Kundu Yolu, Kundu-Belek Yolu, Belek-Kadriye Turizm Yolu, Kardeş Kentler Caddesi olmak üzere toplam 31 kilometrelik yol çalışması yapıldı. Kundu Belek arasını 4 dakikaya düşürecek 6.5 kilometrelik Kundu-Belek yolu rekor bir sürede bitirilerek G-20 zirvesine yetiştirildi. Peyzaj çalışmaları tamamlanan yol açılmadan önce Kundu- Belek arası 45 dakika sürüyordu. Beşgöz ve Aksu dereleri üzerine 2 köprü inşa edildi. Aksu Köprüsü 7 ayaklı, 2x8 metre genişliğinde ve 144 metre uzunluğunda, Beşgöz Köprüsü ise 3 ayaklı 2x8 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda yapıldı.

KADRİYE-BELEK YOLU GÜZELLEŞTİ
Büyükşehir Belediyesi, Zirvenin yapılacağı Belek’le Kadriye arasındaki 8 bin 500 metre uzunluğundaki, 12 metre genişliğindeki turizm yolunu da Antalya’ya yakışır hale getirildi. Yolun asfaltı sil baştan yenilenirken, kaldırım ve peyzaj çalışmaları ile güzelleştiriliyor. Yol ışıl ışıl olacak şekilde aydınlatılıyor.

KARDEŞ KENTLER MODERNİZE EDİLDİ
G-20 çalışmaları kapsamında havalimanını Kundu turizm bölgesine bağlayan 6 bin 100 metre uzunluğundaki çift şeritli Kardeş Kentler Caddesi de yeniden asfaltlandı. Havalimanına gelen konukları Kundu üzerinden Belek’e taşıyacak güzergahın başında bulunan cadde, modernize edildi. Asfaltın yanı sıra caddenin yağmur suyu drenaj hattı, aydınlatılması peyzaj düzenlemesi yenilendi.

KAVŞAKLAR GELİN GİBİ SÜSLENDİ
Büyükşehir ekipleri bir yandan yeni yollar açıp, bozuk olan yolları da modernize ederken diğer yandan da G-20 güzergahındaki kavşak ve yolları güzelleştirdi. Park ve Bahçeler ekipleri, Altınova- Havaalanı Kavşağı, Havaalanı-Isparta Kavşağı, Kadriye Belek Kavşağı arası, Serik-Belek turizm yolu, Kadriye turizm yolu, Belek-Kadriye turizm yolunda peyzaj düzenlemesi yaptı. Refüjler yeşillendirilip, çiçeklerle donatılırken, kent mobilyaları yerleştirildi. Kavşaklar ve refüjler zirveye katılan ülkelerin bayrakları ile süslendi.

DÜDEN GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLANIYOR
Öte yandan Antalya, dünya liderlerini görsel şov ile karşılamaya da hazırlanıyor. Düden Şelalesi’nin denize dökülen bölümü ışıklandırılarak, özellikle akşam saatlerinde Antalya’ya gelen dünya liderleri ve her yıl şehri ziyaret eden milyonlarca turist renk oyunları ile görsel bir şölen ile karşılanacak. LED teknolojisiyle ışıklandırılacak Düden Şelalesi, Antalya’ya hava yoluyla gelen yerli ve yabancı konuklara gösterilecek ilk cazibe noktası olacak. Düden Şelalesi’nin akma yoluna ve suyun düştüğü yere renk animasyonlu, LED’li aydınlatma armatürleri ile ışıklandırma yapılacak. Ayrıca Şelale’nin sağında ve solunda bulunan falezlere eşit sayıda homojen görünüm sağlamak kaydıyla, güneş enerjili küre tipi LED armatürlerin montajı yapılacak. Yanıp sönecek küreler ve renk geçişleri ile muhteşem bir görüntü ortaya çıkacak. Düden Şelalesi, Niagara Şelalesi gibi bir manzaraya kavuşacak. 1 milyon 690 bin liraya mal olacak projenin G-20 zirvesi öncesinde tamamlanacak.

SERİK ARITMASI
Büyükşehir Belediyesi, kriz yönetimiyle Serik’in kapasitesi dolmuş arıtma tesisini 6 ay gibi kısa bir sürede yenileyerek hizmete açtı. 36 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirilen tesisle Antalya sahillerinin geleceği kurtuldu. Avrupa Birliği standartlarındaki son teknoloji tesisin ön artırma kapasitesi 135 bin kişi, biyolojik arıtma kapasitesi 80 bin kişi. Uluslararası kalitede filtrasyon ve dezenfeksiyon ünitesiyle tesiste arıtılan su tarımsal amaçlı kullanılabiliyor.

4 BİN 900 METRE YAĞMUR SUYU KANALI
Büyükşehir Belediyesi, olası aşırı yağışlarda olumsuz bir durum yaşanmaması için önlemlerini aldı. Zirvenin yapılacağı Belek bölgesinde yağışın tahliyesi için toplam 4 bin 900 metre yağmur suyu drenaj hattı yapıldı. Bölgede bulunan mevcut yağmur suyu hatlarının ve mazgalların temizliği gerçekleştirilerek, tıkanıklıklar açıldı. 68 ASAT personeli zirve boyunca alt yapı ile sorunlara anında müdahale edecek.

BASIN İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA
Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza atarak, zirveyi takip edecek yaklaşık 3 bin yerli ve yabancı basın ordusu için de özel bir çalışma yaptı. Gazetecilerin her türlü sorun ve ihtiyaçlarını iletebilecekleri 444 9 420 nolu Call Center kuruldu. Basın mensuplarının en iyi şekilde ağırlamak, konaklama ve ulaşım gibi tüm gereksinimlerini karşılayacak bir çalışma yapıldı. Medya mensupları Shutter servisleri ile istedikleri yere ulaştırılacak. Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret edebilmeleri için ören yerlerine rehberler eşliğinde turlar düzenlenecek. Bununla birlikte kent merkezinde ‘Ask Me’ masaları kurulacak. Üzerlerinde ‘Ask Me’ yazan kıyafetler bulunan görevliler, misafirlerin her türlü soru ve sorunları ile ilgilenecek.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61