banner43

Fırat Kalkanı Bölgesinde 150 bin öğrenci ders başı yaptı

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile huzur ve barışın sağlandığı bölgede 150 bin öğrenci törenle eğitim öğretime başladı.

Fırat Kalkanı Bölgesinde 150 bin öğrenci ders başı yaptı

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile huzur ve barışın sağlandığı bölgede 150 bin öğrenci törenle eğitim öğretime başladı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen Fırat Kalkanı Bölgesinde 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programı Suriye’nin Halep kentine bağlı Çobanbey (RAİ) Kasabasındaki Çobanbey İlkokulunda gerçekleştirildi. Törenin yapılacağı bölgede yüzlerce güvenlik görevlisi geniş güvenlim önlemi alınırken, adete bölge güvenlik güçleri tarafından abluka altına alındı. Program öncesi Mehmet Uluğcan İlkokulu öğrencilerinden oluşan Halk oyun ekipleri Suriyeli öğrencilerle birlikte davul turna eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda yerel yöneticilerin konuşmasından sonra Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, İlk olarak Suriye’ye geldiklerinde okullardaki gördükleri manzaraların yürek burktuğunu ifade ederek, “Bugün itibariyle Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 150 bin öğrencinin eğitim ve öğretime başlıyor. Özellikle eğitim öğretime bölgeden seçtiğimiz yaklaşık 6 bin civarında öğretmeni, 15 gün eğitim vererek hazır hale getirdik. Buradan şunu ifade ederek, bugün itibariyle okulları ile buluşan öğrencilerimiz kitapları ile buluştu. Yine inşallah en kısa sürede 15 gün içerisinde kırtasiye ihtiyaçları ile kıyafetlerini bir ay içerisinde okul kıyafetlerini takdim edeceğiz” dedi.

Çobanbey İnsanı Yardım Koordinatörü ve Kilis Vali Yardımcısı Selçuk Aslan ise, “2011 yılında Suriye’de iç karışıklıklar başladıktan sonra Türk bayrağının gölgesi tüm mazlumları himaye edecek kadar büyüktür, düsturundan hareketle gelen tüm mazlumları ensar anlayışıyla kucaklamıştır. 3.5 milyon muhaciri Türkiye’de ağırlarken, bu rakamların en az 10 katını malum insanı uzatmayı ihmal etmemiştir. Olaylar katlanılmaz hale geldiğinde 24 Ağustos 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri Özgür Suriye Ordusu ile birlikte uluslararası terör mücadele başlamıştır. Fırat Kalkanı Harekatı olarak adlandırdığımız bu operasyonda bugün bu coğrafyada insanlar huzur içerisinde yaşamaktadır. Bu hareket esnasında 67 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ile 641 Özgür Suriye Ordusu mensubuna rahmet diliyorum. Şehadetleri kutlu olsun” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci de yaptığı konuşmada, bu coğrafyanın önemli bir yer olduğunu hatırlatarak, “Bu coğrafya, 3 dinin mahreci dinin olduğu bir coğrafya, Büyük medeniyetlerin, büyük felsefecilerin dünyaya geldiği bir coğrafyadır. Bu coğrafya binlerce peygambere yüz binlerce alime, ulemaya, beşiklik etmiş bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın düşmanları dünde oldu, bugünde olacaktır" dedi.

Halk oyunları gösterisinden sonra Fırat Kalkanı bölgesindeki okullardaki öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.

(Mehmet Ali Dağ/İHA)

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61