banner43

"Diyanet’te 3 bin 600 görevli açığa alındı"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığındaki FETÖ yapılanmasıyla ilgili, “3 bin 600 görevli açığa alındı. Soruşturmalar devam ediyor” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez , NTV canlı yayınında...

"Diyanet’te 3 bin 600 görevli açığa alındı"
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığındaki FETÖ yapılanmasıyla ilgili, “3 bin 600 görevli açığa alındı. Soruşturmalar devam ediyor” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez , NTV canlı yayınında Oğuz Haksever’in soruları yanıtladı. Görmez, tüm cemaat ve tarikatların FETÖ’yle bir tutulmasının yanlış olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz’dan sonra en büyük endişem, bu sürecin fitneye dönüşmesi. Fitne adam öldürmekten beterdir. Bu fitnelerden biri; bu ihanet üzerinden bir takım bütün yapıları aynı kategoriye koymamak lazım. Türkiye’de cemaatlerin büyük bir kısmının geleneği vardır. Tamamını aynı kategoriye sokmak doğru değil" diye konuştu.

"TARİKATLAR DA ÖZELEŞTİRİ YAPMALI"
Tarikatların da özeleştiri yapması gerektiğini belirten Görmez, şöyle devam etti:
"Aynı hataya düşmemeleri için her birinin özeleştiri yapması gerekir. Bütün cemaatlerden kurtulmak için aynı yol önerildi. Yasaklamak ve devletleştirmek. İkisi de doğru değildir. Doğru olan İslam’ın ana yolundan sapmamaları için şeffaf olmaları, liyakat ve sadakat esaslarına bağlı kalmalarını sağlayacak bir mekanizmanın oluşması. Ve bunlarla beraber kendi iç disiplinlerini kurmalarını sağlamak."

DİYANET’TEKİ FETÖ YAPILANMASI
Diyanet İşleri Başkanlığındaki FETÖ yapılanmasıyla ilgili kılı kırk yararak titiz bir çalışma yaptıklarını ifade eden Mehmet Görmez, “3 bin 600 görevli açığa alındı. Soruşturmalar devam ediyor” dedi.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61