banner43

Bulduğu 24 bin Euro’yu teslim eden işçiye ödül

Atatürk Havalimanı’nda çalışan temizlik işçisi Emrah Evrensel, Atatürk Havalimanı VIP binasının tuvaletinde 24 bin 500 Euro buldu. Asgari ücretle çalışan temizlik görevlisi örnek davranışından dolayı ödüllendirildi.Atatürk Havalimanı...

Bulduğu 24 bin Euro’yu teslim eden işçiye ödül
Atatürk Havalimanı’nda çalışan temizlik işçisi Emrah Evrensel, Atatürk Havalimanı VIP binasının tuvaletinde 24 bin 500 Euro buldu. Asgari ücretle çalışan temizlik görevlisi örnek davranışından dolayı ödüllendirildi.
Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda temizlik görevlisi olarak çalışan Emrah Evrensel tuvalette bulduğu 24 bin 500 Euro’yu yetkililere teslim etti. Emrah Evrensel’in bulduğu parayı yetkililere hiç düşünmeden teslim etmesi büyük takdir topladı. Emrah Evrensel’e Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ve TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü tarafından teşekkür belgesi ve ikramiye verildi.
Yaşanan olayın detayları hakkında basına açıklama yapan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, bulunan paranın yetkililere teslim edilmesinin ardından para sahibine paranın iade edildiğini söyledi. Ulutaş, "Kendisi muhtaç olduğu halde bu parayı acil ihtiyaçlarını karşılayabilirken veya mütevazi bir bir ev alabilirken kendisi getirip bunu yetkililere teslim etmesi açısından örnek bir davranış sergilemiştir" dedi.

“ARKADAŞIMIZI AHLAKLI DAVRANIŞINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”
Havalimanından her gün binlerce insanın geçtiğine dikkat çeken TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü daha önce de çok büyük miktarlardaki paraların bulunup sahiplerine iade edildiğini hatırlattı. Emrah Evrensel’in davranışı hakkındaki düşüncelerini dile getiren Ünlü, "Arkadaşımızın bu kadar büyük bir meblağı ihtiyaç sahibi olmasına rağmen sahibine ulaştırmak için gerekli yolları deneyerek sahibine ulaştırması büyük bir vicdan ve ahlakın ürünüdür. Ben arkadaşımızın bu vicdanlı ve ahlaklı davranışından dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Akşam saatlerinde tuvaletleri temizlerken 24 bin 500 Euro’yu bulan Emrah Evrensel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada parayı unutan kişiyi görmediğini söyledi. "Tuvalet kağıdı atılan yere parayı atmışlardı. O arada düşündüm. Götürebilirdim. Düşünmedim değil, insanın her şey gelebilir insanın içine şeytan girebilirdi" diyerek sözlerine devam eden Evrensel, o an iyilik yapmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

“HARAMDAN BİR ŞEY ELDE EDİLMEZ”
Evrensel konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Haram hiçbir zaman hiçbir şey gelmez. Her zaman cebinden daha fazlası çıkar. Haramdan da bir şey elde edilmez. O arada sabit olan bir ağabey vardı. Gittim söyledim. Bunu ne yapalım sen daha iyi bilirsin. Ben daha 2 haftalıktım. DHMİ’ye teslim ettik. Vardiya bittikten sonra parayı soruşturmaya gelmişler.”
Havalimanında asgari ücretle çalışan Emrah Evrensel’e bu davranışından dolayı bir miktar para ödülü de verildi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61