banner43

BTK’dan geri saat uygulaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, saati otomatik olarak geri alabilme özelliği bulunan akıllı telefon ve elektronik cihaz kullanan vatandaşları uyardı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dan yapılan açıklamada, gün ışığından...

BTK’dan geri saat uygulaması
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, saati otomatik olarak geri alabilme özelliği bulunan akıllı telefon ve elektronik cihaz kullanan vatandaşları uyardı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dan yapılan açıklamada, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin düzenlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı gereğince saatlerin 25 Ekim yerine 8 Kasım pazar günü saat 04.00’den itibaren bir saat geri alınmasına karar verildiği hatırlatıldı.
Açıklamada, akıllı telefon ve bilgisayar gibi elektronik cihazlarda saati otomatik olarak geri alabilme özelliği bulunduğu için vatandaşların mağdur olmaması bakımından akıllı telefon ve bilgisayarları başta olmak üzere elektronik cihazlarında gerekli saat ayarlamalarını yapmalarının yararlı olacağına dikkat çekildi. Açıklamada, "Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin sunduğu faturalandırma, tarife paketlerinin yürürlüğe gireceği zaman, taahhütlerin başlangıç ve bitiş tarihleri, avantajlı servisler gibi hususlar da karışıklığa ve mağduriyete sebep olunmaması için işletmecilerin gereken önlemleri alması ve tüketicilerin dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.
;(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61