banner43

Aileler çocuklarının IŞİD’çi olduğuna inanmıyor

Diyarbakır’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda öldürülen 4 Bingöllü, memleketlerinde defnedildi. İHA’ya konuşan aileler, suçlamaları reddederek, çocuklarının IŞİD terör örgütüyle bağlantılarının olmadığını savundu.Diyarbakır...

Aileler çocuklarının IŞİD’çi olduğuna inanmıyor
Diyarbakır’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda öldürülen 4 Bingöllü, memleketlerinde defnedildi. İHA’ya konuşan aileler, suçlamaları reddederek, çocuklarının IŞİD terör örgütüyle bağlantılarının olmadığını savundu.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, Pazartesi günü, terör örgütü IŞİD’e yönelik 17 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda öldürülen Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıddık Bünül ve Cahit Ölmez, bugün Bingöl’de defnedildi. Öldürülen şahısların aileleri İHA’ya konuştu. Rakka ve Telabyad’da örgüt içinde infaz emirlerini veren ve “Rakka kadısı” olduğu iddia edilen Sıddık Bünül’ün (42) babası Feyzi Bünül (63), oğlunun Suriye’ye gitmediğini ve IŞİD saflarında savaşmadığını ileri sürdü. Oğlu ve arkadaşlarının kurban edildiğini savunan baba Bünül, “Benim oğlum böyle eylemlere ne kalkışmış, ne yapmış ne de ben bugüne kadar duymuşum. İslami bir insandı, hayatta bir tavuğun bile incinmesini istemez, neden böyle bir olaya başvursun ki? Bunların hepsi iftiradır. Bunlar kurban edildi. Bunlara neden saldırıya uğrayarak öldürülüyor ki? Bunlar bir yere saldırmış, arkadaşlarıyla birlikte saldırdıkları tespit edilmişse başımız gözümüz üstüne. Devlet araştırsın, benim oğlum ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti veyahut İslam’a veya başka bir örgüte zarar vermişlerse biz buradayız. Benim oğlum, ilahiyat fakültesini okumuş bir insandır. 5 yıl Medine’de okumuş, 4 yıl Suudi Arabistan Diyanetinde görev yapmış. Burada sürekli medresede ders veriyordu, birçok insana Kur’an-ı Kerim öğretmiş, ders vermiş. Bu adam bugüne kadar bir suyu dahi bulanık yapmamış. Oğlum ders vermek üzere sürekli İstanbul ve Mersin’e gidiyordu. Sürekli ders veriyordu. Benim oğlum ilahiyat mezunu bir insandır. Bingöl’den en son 2 ay önce ayrıldı. Ben kendisiyle telefonla görüşüyordum, nerede olduğunu falan söylüyordu” dedi.

“BEN O GAZETEYE KONUŞMADIM”
Bir gazetede, kendisi ile ilgili “O teröristin babası konuştu: İyi ki böyle öldürüldü” başlığıyla yayımlanan haberi de yalanlayan baba Bünül, “Ben bu gazetecileri ne görmüşüm, ne de demeç vermişim. Buyursunlar karşıma çıksınlar. Orada çıkan sözlerin hiçbiri bana ait değil iftiradır, bu yazılanların kökü yalandır” diye konuştu.

“KARDEŞİMİN IŞİD İLE BAĞLANTISI YOK”
Örgütün Telabyad ve Rakka bölgesinde komutan düzeyinde olduğu iddia edilen Serhat Seyithanoğlu’nun ağabeyi Fadıl Seyithanoğlu ise medyada yer alan haberlerin yalan olduğunu savundu. Kardeşinin IŞİD ile bağlantısının olmadığını ileri süren ağabey Seyithanoğlu, şunları söyledi:
“Kardeşim hakkında medyada olmadık şeyler üretildi. Yalan, yanlış haberler yapıldı bunların hepsi yalandır. Kardeşim ahlaklı, temiz, Müslüman, işinde gücünde çoluk çocuk sahibi bir insandır. Sözü edilen örgütlerle hiçbir alakası yoktur. Bu yanlışlıkların düzeltilmesini istiyoruz.”
Kardeşinin 2 çocuk babası ince ruhlu bir insan olduğunu belirten ağabey Seyithanoğlu, şunları ileri sürdü:
“Kardeşim sürekli yanımızdaydı, çalışıyordu çoluk çocuğuna bakıyordu. Kardeşim ve beraberindekilerin eylem hazırlığı içerisinde oldukları söyleniyor, bunlar kesinlikle yalandır. Ben kardeşimin kavgasına dahi şahit olmuş değilim. Çok ince ruhlu biriydi. Suriye’ye gidip IŞİD saflarına katıldığı kesinlikle yalandır. Kardeşimin şimdiye kadar hiçbir eylemle ilişkisi olmamıştır, olacağına inanmıyorum. O, çok insancıl, Müslüman, insanları incitmeyecek yapısı vardı. Tek derdi İslam’dı ve insanlara gerçek İslam’ı anlatmaktı. Kardeşimle bir hafta önce görüştüm, buradan Diyarbakır’a gitti. Gitmeden önce beni aradı, ‘abi ben Diyarbakır’a medreseye gidiyorum bilgin olsun’ dedi. Arada bir gidip gelirdi, oradaki medreselerde insanlara yardımcı olurdu. Suriye’ye gidip IŞİD saflarına katıldığı yönündeki bilgiler tamamen yalandır.”
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61