banner43

"9 binadan 2’si yıkıldı, 7’sinde ölçümler devam ediyor"

Sütlüce’de toprak kayması nedeniyle yıkılan binanın ardından bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olayın ardından riskin oluştuğu 9 binadan 2’sinin yıkıldığını, 7 binada ise ölçümlerin devam ettiğini söyledi.

"9 binadan 2’si yıkıldı, 7’sinde ölçümler devam ediyor"

Sütlüce’de toprak kayması nedeniyle yıkılan binanın ardından bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olayın ardından riskin oluştuğu 9 binadan 2’sinin yıkıldığını, 7 binada ise ölçümlerin devam ettiğini söyledi.

Beyoğlu Sütlüce’de geçtiğimiz Salı günü etkili olan yağışın ardından oluşan toprak kayması nedeniyle 4 katlı bir bina çökmüştü. Yaşanan olayın ardından 9 binada daha risk ortaya çıkarken, yıkılan binanın enkazın olduğu bölüme hafriyat kamyonlarıyla moloz dökülerek dolgu yapılmaya başlandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da bölgeye gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. "Salı günü burada çok üzüntü duyduğumuz bir olay yaşadık" diyen Başkan Demircan, basın mensuplarına bilgi vererek, "Beyoğlu’nda özellikle Tarlabaşı’nda yağışlardan sonra alışık olduğumuz bir durum. Birini daha burada yaşadık. Şükürler olsun ki bir can kaybı yaşanmadı. Burada yaşadığımız olayda 9 tane bina sıkıntıdaydı. Bu 9 binanın 2 tanesi bildiğiniz ana bina ve bunun arkasındaki küçük bir gecekondu ile birlikte yıkıldı. Diğer kalan 7 tane binayı da kontrol altında tutuyoruz. Bu 9 binayı tahliye ettik ve tahliye ettiğimiz bu binalarda yaklaşık 72 bağımsız bölüm var. Burada 38 aile bizim şuanda misafirimiz. 34 aile de kendi imkanlarıyla yakınlarının yanlarında kalmaya devam ediyor. Demek ki 9 tane binada 72 bağımsız birim tahliye ettik" dedi.

Başkan Demircan, "Bu binalardaki kiracılarımıza önümüzdeki günler için bir kaç aylık kira yardımı ve acil ihtiyaçları için nakdi yardım, bir de evlerini yeniden kurmaları için eşya yardımı yaptık. Evi yıkılan, kiracı olan bu ailelere önlerine bakabileceği mali desteği vermek suretiyle onları hayata entegre edecek çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

“7 BİNADA ÖLÇÜM YAPILIYOR”

7 binada da ölçümlerin devam ettiğini belirten Başkan Demircan, "Bu ölçümleri bina bina yapıyoruz. Elbette bu ölçümlere Büyükşehir Belediyemiz, Beyoğlu Belediyemiz ve üniversitelerden oluşturduğumuz teknik bir ekip hassas bir şekilde takip ediyor. Bu bir kaç gün daha devam edecek. Sürecin sonunda bu binalardan hangisinde yaşam devam edebilir, hangisinde edemez karar vereceğiz. Bu kararın neticesinde oradaki kardeşlerimize yardım yapmayı ve destek olmayı bu karara göre devam ettireceğiz" dedi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Demircan, "Dolayısıyla acil tedbir olarak bu istinat duvarının ortaya çıkardığı boşluğu doldurmak üzere teknik heyetle birlikte bir karar verildi. Bu karara göre mevcut inşaatın çukuru tamamen dolduruldu. Bu istinat duvarının oluşturduğu payandayı oluşturacak dolgu malzemelerini de burada yığmaya, böylelikle oluşabilecek yeni bir hareketliliğe fırsat vermemek üzere tedbirler de almış bulunuyoruz. Önümüzdeki 1.5 -2 aylık süreçte gördüğünüz yokuşta ve bayırda kuyu temeller oluşturmak suretiyle bölgenin güvenliğini de sağlamaya gayret edeceğiz" dedi.

"YAĞIŞLARIN OLUŞTURDUĞU YENİ BİR TEHDİT VAR"

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Demircan, depremden sonra şiddetli yağışların da yeni bir tehdit olduğunu belirterek, "Yağışların oluşturduğu yeni bir tehdit daha var. Kimsenin tahmin etmediği, hızlı ve uzun süreli yağışların toprak kaymalarına sebebiyet verdiği aşikar olarak ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61