banner43

2015 kişiyle oluşturuldu

İzmir’in Bayraklı ilçe Belediyesi bu yıl 92. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nı hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir etkinlikle kutladı. 2015 gönüllü Smyrna Meydanı’nda saat 19.23’te zeybek oynamaya başladı...

2015 kişiyle oluşturuldu
İzmir’in Bayraklı ilçe Belediyesi bu yıl 92. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nı hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir etkinlikle kutladı. 2015 gönüllü Smyrna Meydanı’nda saat 19.23’te zeybek oynamaya başladı ardından da bir araya gelerek ay yıldızlı dev Türk bayrağı oluşturdu. Ortaya çıkan muhteşem görüntü, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
İzmir’de Bayraklı Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2015 gönüllü Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümünü kutlamak için Smyrna Meydanı’nda bir araya geldi. Saatler 19.23’ü gösterdiği anda 2015 kişi aynı anda zeybek oynamaya başladı. Yaklaşık 20 dakika süren gösterinin ardından 2015 kişi bu sefer bir araya gelerek ay yıldızlı kırmızı beyaz dev Türk bayrağını oluşturdu. Ortaya çıkan görüntü etkinliği izlemeye gelen binlerce kişinin gözlerinin dolmasına neden oldu. Kimi seyirciler ise göz yaşlarına hakim olamadı. Kutlamaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı.

“BU ÜLKEYİ SOKAKTA BULMADIK”
Etkinliğin sonunda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sözlerine, “2015 yürekli kişiye buradan sevgilerimi sunuyorum” diyerek başladı. Bayraklı’nın bir kez daha tarih yazdığını belirten Başkan Karabağ, “Bugün burada birçok şeyi söylediniz. 5 yaşındaki Tolga, 74 yaşındaki Ayşe Ablam ve hepiniz aslında bir şeyi söylediniz; ‘ey Türkiye düşmanları, bayrak düşmanları, cumhuriyet düşmanları biz buradayız’ dediniz. Bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bugün burada İzmir’in kurulduğu yerde, Hasan Tahsin’in şehrinde bu ülkeyi yıkmak, bölmek isteyenlere, cumhuriyet düşmanlarına ayrıca şunu söylediniz; biz bin ölür bin doğarız” dedi.

“BİZİ ASLA KİMSEYİ BÖLEMEYECEK”
Bu sırada kalabalık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan attı. Bunun üzerine Başkan Karabağ, “Mustafa Kemal’in askerleri içinde Türk de Kürt de Laz da Çerkez de var. Bizi asla kimse bölemeyecek. Cumhuriyeti yıktırmayacağız, bayrağı asla indirtmeyeceğiz” diye konuştu. Etkinlik 10. Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla son buldu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61