banner43

Zeytin fiyatları üreticiyi sevindirdi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yeşil zeytin alımına başlanırken, fiyatlar mahsulün iriliğine göre 2,5 ila 7 lira arasında değişiyor. Değişik yerlerde kurulan eleklerde elenen zeytinler...

Zeytin fiyatları üreticiyi sevindirdi
Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yeşil zeytin alımına başlanırken, fiyatlar mahsulün iriliğine göre 2,5 ila 7 lira arasında değişiyor. Değişik yerlerde kurulan eleklerde elenen zeytinler işlenmek üzere depolara gönderiliyor.
Güz yağmurlarının düşmesinin ardından Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini içine alan Edremit körfezinde zeytin hasadına başlanırken, kurulan eleklerde sınıflandırılan yeşil zeytin de 2,5 lira ile 7 lira arasında fiyatlarla alınıyor. Zeytin fiyatlarının yüksekliği üreticiyi sevindirdi. UZZK’nın yaptığı araştırmaya göre körfez yöresinde 59 bin ton dolayında ürün beklenirken, bunun 15 bin tonunun salamuralık olarak ayrılması öngörülüyor.
Fiyatların iyi olduğunu söyleyen Hisarköy muhtarı Mustafa Göksu, ”Bu sene zeytin rekoltesi az, ama fiyatlar çok işi. Duble zeytin 7 lira. Yağlık zeytin 2,5 lira arasında. Vatandaşlar şu an fiyatlardan çok memnun” dedi.
Bir başka üretici Mustafa Sevinç de, ”Bu sene zeytin fiyatları iyi. İnşallah zeytinyağı fiyatları da yüksek olur” diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61