banner43

"Et fiyatlarının 50 lirayı aşacağı iddiaları..."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, et fiyatlarının 50 lirayı aşacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Et fiyatlarının 50 lirayı aşacağı iddiaları..."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, et fiyatlarının 50 lirayı aşacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 3. İstanbul Ayakkabı Saraciye Fuarı’na katıldı. Burada stantları gezen Tüfenkci, katılımcılarla sohbet ederek sektör hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Tüfenkci, Türkiye’de üretilen etin iç talebi yeterince karşılamadığı ve fiyatların 50 liranın üzerine çıkacağı iddialarına ilişkin olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konuyla ilgili adımlar attığını söyledi. Tüfenkci, canlı hayvanda gümrük vergilerinin sıfırlandığını hatırlatarak, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Et Balık Kurumu vasıtasıyla et ve canlı hayvan ithalatı yapıyor. Ben bu tür spekülasyonlara inanmıyorum. Buna güvenerek hareket edenlerin de zarar edeceğine inanıyorum. Özellikle et girişlerinin hızlanmasıyla beraber, daha doğrusu Et Balık Kurumunun ithalatının bu anlamıyla hızlanmasıyla beraber bunun gerçekleşmeyeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Zaten biz kontrol ediyoruz piyasaları" ifadelerini kullandı.

"SPEKÜLASYONLARIN SONLANACAĞINA İNANIYORUM"

Bu anlamda ithalatın da sürekli hale getirilmemesi ve üretimin artırılması gerektiğinin altını çizen Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu noktada gerekli çalışmaları yaptığını, yem fiyatlarının kontrol altına alınarak aşağı çekilmesiyle birlikte bu konudaki spekülasyonların sonlanacağına inandığını kaydetti.

Domates ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, domatesin bir sembol olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin ihracat payına bakıldığında domatesin çok bir anlamı olmadığını ifade etti. Bakan Tüfenkci, Rusya ile ilişkilerin normalleştiğini ve bu ülkeyle ticarette hedeflerinin olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi Rusya kendi domatesini üretmeye başladı. Biz domatesimizin pazar sorunu olmadığını düşünüyoruz. Hem iç piyasadaki hem de dış piyasadaki talepleri karşılayabilecek üretimimiz var. Rusya’nın domatesimize olan ilgisini de biliyoruz. Bunun zaman içerisinde normale döneceğine inanıyoruz."

(İHA)

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61