banner43

YÖK Başkanı Saraç: Yarınki eylemlere müsamaha...

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yarın YÖK’ün kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, şiddete yönelmediği müddetçe eylemlere müsamaha ile bakacaklarını söyledi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde...

YÖK Başkanı Saraç: Yarınki eylemlere müsamaha...
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yarın YÖK’ün kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, şiddete yönelmediği müddetçe eylemlere müsamaha ile bakacaklarını söyledi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde düzenlenen fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere kutlama mektubu programı, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın katılımı ile yapıldı. Törende Vali Cevdet Can ve GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye gelen YÖK Başkanı Saraç, yarının Yüksek Öğretim Kurulu’nun kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Geçen senelere bakıldığında eylemlerin olabileceğine dikkat çeken Saraç, “Yarın da bir takım eylemler, protestolar olabilir. Bunlara belli ölçüde şiddete yönelmediği müddetçe müsamaha ile bakabiliyoruz. Ama bizim bütün umudumuz ve gayretimiz müteakip yıl dönümlerinin böyle protestolara konu olmayacak bir YÖK’ü oluşturmak. Öğrenci dostu bir YÖK’ü oluşturmak, akademisyen dostu bir YÖK’ü oluşturmak" diye konuştu.
Saraç, konuşması sonrasında fakülteleri birincilikle kazanan öğrencilere başarı mektuplarını takdim etti. Vali Can da öğrencilere altın hediye etti. Öğrencilerle yapılan soru cevap basına kapalı yapıldı. YÖK Başkanı Saraç, daha sonra fakülte birincileri ile bir araya gelerek sorularını cevapladı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61