banner43

Suriye konusunda yeni gelişme

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de ateşkesin sağlanması, insani yardımın arttırılması ve savaşın sonlandırılması için tarafların müzakere masasına oturması konularını içeren teknik detayların büyük bir kısmını tamamladıklarını...

Suriye konusunda yeni gelişme
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de ateşkesin sağlanması, insani yardımın arttırılması ve savaşın sonlandırılması için tarafların müzakere masasına oturması konularını içeren teknik detayların büyük bir kısmını tamamladıklarını ifade etti.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Cenevre’de bir araya geldi. Kerry ve Lavrov, 12 saatlik görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye konusunda ileriye doğru bir netlik kaydettiklerini ifade eden Kerry, ateşkesin sağlanması, insani yardımın arttırılması ve savaşın sonlandırılması için tarafların müzakere masasına oturması konularını içeren teknik detayların büyük bir kısmını tamamladıklarını söyledi. Kerry, “Kalan detayların da tamamlanması halinde ateşkesin sağlanması için iki temel zorluğun üstesinden geleceğime inanıyorum. Bunlar nüfusu yoğun olan bölgelere yapılan hava bombardımanlarını da içeren rejim ihlalleri ve El Nusra’nın artan etkisi” dedi.
Suriye’nin değişmesi için askeri çözüme gerek olmadığı konusunda mutabık kaldıklarını kaydeden Kerry, “Sürecin başında söylediğimiz gibi, çatışmanın bitmesi için siyasi çözüm gerekiyor” diye konuştu. Kerry, ayrıca ABD ve Rusya’dan uzmanların teknik detayların çözümü için gelecek hafta Cenevre’de bir araya geleceğini açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, muhalefet ile teröristleri ayırmadan Suriye’de uzun vadeli bir ateşkes sağlamanın mümkün olmayacağını kaydetti.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61