banner43

"Sahaya sadece galibiyet düşüncesiyle çıkacağız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ajax karşısına sadece galibiyeti düşünerek çıkacaklarını söyledi. Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında yarın deplasmanda Ajax ile oynayacağı maç öncesi sarı-takımın teknik...

"Sahaya sadece galibiyet düşüncesiyle çıkacağız"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ajax karşısına sadece galibiyeti düşünerek çıkacaklarını söyledi.
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında yarın deplasmanda Ajax ile oynayacağı maç öncesi sarı-takımın teknik direktörü Vitor Pereira ve Brezilyalı futbolcu Josef de Souza bir basın toplantısı düzenledi. Vitor Pereira, maça sadece galibiyet düşüncesiyle çıkacaklarını dile getirirken, Josef de Souza ise tek isteklerinin galibiyet olduğunu ve Hollanda’ya kazanmak için geldiklerinin altını çizdi.

"BEKLENTİM 3 PUAN"
Vitor Pereira öncelikle her 2 takımın da inisiyatif almayı seven takımlar olduğunu belirterek, “Birbirini iyi tanıyan 2 takımın karşılaşmasını izleyeceğiz. Bu 2 takım birkaç hafta önce birbiriyle karşılaşma yapma fırsatı buldu. Her 2 takım da oyun içerisinde inisiyatif almayı seven, kendi oyununu oynamayı seven takımlar. Taktik açıdan ne yapması gerektiğini bilen 2 takımın mücadelesi olacak. Kendi açımızdan değerlendirmek gerekirse yarın karşımıza çıkabilecek zorlukların neler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Maç içinde Ajax ne tür zorluklar yaşatabilir bunu bilerek sahaya çıkacağız. 2 takım da iyi oyunculardan kurulu. Maçın içindeki bir anlık hata her şeyi değiştirebilir. Dolu bir statta oynayacağımızı ve güzel bir atmosfer oluşturulacağını düşünüyorum. Güzel bir gösteri sunmak için her türlü imkan ortaya konulacaktır. Beklentim 3 puan. Kesinlikle galibiyet istiyorum. Avrupa Ligi’ndeki hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam edebilmek için bizim için son derece önemli olacak bu galibiyet” dedi.

"VAN PERSİE’NİN TEK BİR AVANTAJI OLABİLİR YARIN AKŞAM"
Robin van Perise ile ilgili sorulan soruya Pereira, “Gençlik ve tecrübe bazı avantajlar getirir ama her ikisinin de dezavantajları da vardır. Bu seviyeye gelen oyuncular kaç yaşında olurlarsa olsunlar, ne kadar genç olurlarsa olsunlar Hollanda gibi bir ülkede, Hollanda’nın karakteristik özelliği olarak genç oyuncular çok erken yaşta bu eğitimleri iyi alıp üst takımlara böyle çıktıkları için onların yaşları fark etmeksizin zaten bu oyun karakteristiğini her yaşta ortaya koymayı başarıyorlar. 17-18 yaşında Hollandalı oyuncular erken yaşta iyi bir eğitim alarak A takıma çıkıyorlar. 20 yaşına geldiklerinde tecrübeli sınıfına giriyorlar ve tecrübeli oyuncu olarak değerlendiriliyorlar. Ajax böyle oyunculardan kurulu bir takım. Genç oyuncularının olması bizim için avantajdır diyemeyiz. Robin van Persie’nin tek bir avantajı olabilir yarın akşam eğer sahada olursa; kariyeri boyunca edindiği o tecrübelerle Fenerbahçe’ye katkıda bulunabilir” cevabını verdi.

"BİZİM ÇALIŞMALARIMIZ HEP DAHA FAZLA GOL ATABİLMEK ÜZERİNE"
Son olarak daha fazla pozisyona girmek ve gol atabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Pereira, “Bizim çalışmalarımız hep daha fazla gol atabilmek üzerine. Daha fazla gol atabilmek, daha fazla pozisyon üretebilmek için çalışıyoruz. Ajax’ın oynadığı futbol gibi bizim futbolumuz da pozitif bir futbol. Pozitif bir futbol olmaya çalışan bir futbol ve her gün kendini geliştiren bir yapıdayız. Bizim futbolumuz topa sahip olup rakibi dengesizleştirmek ve oyununu bozarak, rakibin üzerine gidip gol bulma üzerine kurulu bir futbol. Bitiriciliğimizi arttırma üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecekte şu ana kadar attığımızdan daha fazla gol atacağımızı düşünüyorum. Hala bu takım gelişme evresinde, takım olma yolunda büyüme evresinde. Bu evrede yolumuza devam ediyoruz. İyi savunma yapan rakip vardır, yapamayan vardır, alan bırakan rakip vardır, bırakamayan rakip vardır. Girdiğimiz pozisyonları daha iyi sonuçlandıracağımızı düşünüyorum. Fabiano Ribeirao dün antrenmanda bir sakatlık yaşadı. Bu yüzden gelemedi bizimle. Sakatlığından dolayı bugün bizle değil” şeklinde konuştu.

SOZUA: "TEK İSTEĞİMİZ GALİBİYET"
Josef de Souza ise büyük ve önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını söyleyerek, “Avrupa Ligi gibi önemli bir organizasyonda bizim gibi uzun yıllardan beri geleneği olan bir takımla karşılaşacağız. Sahada üstün taraf olmak istiyoruz. Galibiyet tek isteğimiz. Galip gelebilirsek de Türkiye için önemli bir galibiyet olacak” dedi.
Takıma faydalı olmak için üst düzeyde kalmaya çalıştığını ifade eden Brezilyalı oyuncu, “Fenerbahçe’ye geldiğimde Brezilya’da hemen hemen sezonun ortalarıydı. 8 değil 25 resmi karşılaşmayı geride bırakmıştım. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Kendime dikkatli bir şekilde bakmaya gayret gösteriyorum. Takıma faydalı olmak için her zaman en üst düzeyde kalmaya çalışıyorum. Henüz 26 yaşımdayım ve fizik kondisyon gibi bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Genç bir oyuncuyum. Sezon sonuna kadar yüksek seviyede performansımı koruyacağımı umuyorum” diye konuştu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61