banner43

Referandum için bin 600 kilometre kat ettiler

Malezya’da eğitim alan 208 Türk öğrenci, oy kullanmak için bin 600 kilometre yol kat ederek Singapur’a geldi.

Referandum için bin 600 kilometre kat ettiler

Malezya’da eğitim alan 208 Türk öğrenci, oy kullanmak için bin 600 kilometre yol kat ederek Singapur’a geldi.

Türkiye’nin 16 Nisan anayasa değişikliği referandumuna Malezya ve Singapur’da büyük ilgi gösterildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Singapur Türkiye Büyükelçiliği önüne Malezya’dan ve çevre ülkelerden oy kullanmak icin gelen yüzlerce kişi Türkiye için büyük önem taşıyan referandumda oy kullandı. Yoğun katılımın olduğu referandumda oy kullanım işlemleri saat 21.00’a kadar sürdü.

Albukhary Üniversitesinde Turgev ve Albukhary Vakfi’nin birlikte organize ettiği Kültürel Degisim ve Liderlik programına katılan 208 Türk vatandaşı öğrenci de oy kullanabilmek için Singapur’a geldi. Malezya’nın Tayland sınırında bulanan Kedah eyaletinden yola çıkan kafile oy kullandıktan sonra Malezya’ya geri döndü.

"BU REFERANDUMDA TÜRKİYE’NİN, BÖLGEMİZİN VE ÜMMETİN GELECEĞİNİ BELİRLEDİĞİMİZİN FARKINDAYIZ"

Toplamda bin 600 kilometre yol kat ettiklerini ifade eden Albukhary Üniversitesi Genel Sekreteri Sami Serdar, "Oy kullanma işlemleriyle birlikte iki gün süren bir yolculuk yaptık. Kuala Lumpur büyük elçiliğimizde secim sandığı kurulmadığı için Singapur’a gitmek zorunda kaldık. Bu referandumda Türkiye’nin, bölgemizin ve ümmetin geleceğini belirlediğimizin farkındayız. Bu motivasyonla hareket edince bu gücün oluşmasına katkı sağlamak adına tüm engelleri aştık." dedi.

İki gece boyunca otobüste uyuduklarını söyleyen Doğan Ümit Özlük ise, çıkan sonucun yorgunluklarına değeceğini söyledi. Kültürel Değişim ve Liderlik eğitimi için Malezya’da olduğunu söyleyen Özlük, "Bu referandumun ülkemize neler kazandıracağının bilincindeyiz. Umarım Türkiye ile birlikte tüm coğrafyamız 16 Nisan’dan sonra huzura daha yakın olur."

(İHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61