banner43

Mısır’da tutuklanan Türk gemiciler beraat etti

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Mısır’da yatlarında av fişeği ele geçmesi üzerine 1 yıldır tutuklu bulunan 8 Türk vatandaşının beraat ettiğini müjdeledi. Türk firmasına ait “Love Boat Vanga” adlı gemi bir süre önce...

Mısır’da tutuklanan Türk gemiciler beraat etti
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Mısır’da yatlarında av fişeği ele geçmesi üzerine 1 yıldır tutuklu bulunan 8 Türk vatandaşının beraat ettiğini müjdeledi.
Türk firmasına ait “Love Boat Vanga” adlı gemi bir süre önce Avustralyalı bir turizm firmasına kiralandı. Bu arada Türk şirketinin saldırı ve rehin alma olaylarıyla korku salan Somalili korsanlardan korunmak üzere anlaştığı emekli iki SAT komandosu, anlaşmadan vazgeçilmesi üzerine beraberlerindeki silahları alıp gemiden ayrıldı. Gemi 15 Ekim 2014’de, Sydney’e gitmek üzere yola çıktı. Ancak Mısır açıklarında seyrederken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramada pompalı tüfeklere ait 22 fişek ele geçirildi. Mısır yetkilileri gemiye el koyup Port Said Limanı’na çekti, 8 mürettebat gözaltına alındı. Gemide bulunan fişeklerin, emekli iki SAT komandosu tarafından unutulmuş olabileceği belirtilirken Mısır yetkilileri fişekleri; ulusal güvenliği tehdit edecek mühimmat olup olmadığının belirlenmesi için incelemeye aldı ve 8 Türk gemicisi ise söz konusu tarihden buyana tutuklu olarak Mısır’da yargılanıyorlardı.
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen’in yakından takip ettiği davada ise beraat kararı çıktı. Pekşen, Mısır’da tutuklu olarak yargılanan 8 Türk gemicinin beraat ettiği belirterek, işlemlerin ardından gemicilerin Türkiye döneceğini belirterek, "Oradaki sorun bir tercümün sorunuydu.Bizde sorunun çözümlenmesine katkı sağladık. Bütün ailelere geçmiş olsun. Üzüntü verici bir şey 8 tane gemicimiz yaklaşık 1 yıldır tutuklu. Mısır’da bu davaya bakan yargı mercileriyle de görüştüm. Mısır’da ’av fişeği de ceza yargılaması konusu olmaz’ dediler. Gemicilerin içerde bulunmalarının nedeni bir av fişeği. Bir tercümanı 10 aydır oraya gönderilememesi Türkiye açısından ciddi bir ayıptı" dedi.
Stajyer kaptan Ayberk Mutlu’nun babası Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu da Mısır’da olduğunu belirterek, "8 Türk gemicisi beraat etti. Burada bazı işlemlerin yapılması gerekiyor. Bir kaç günlük süre var. Yapılacak olan işlemlerin ardından Türkiye’ye döneceğiz" ifadesini kullandı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61