banner43

Mekke’de muhteşem cuma

Hac için Mekke’ye gelen milyonlarca Müslüman Arafat öncesi Cuma namazında Kabe’den sokaklara taştı. Yüzbinlerce Müslüman renkli görüntüler oluşturdu.

Mekke’de muhteşem cuma

Hac için Mekke’ye gelen milyonlarca Müslüman Arafat öncesi Cuma namazında Kabe’den sokaklara taştı. Yüzbinlerce Müslüman renkli görüntüler oluşturdu.

Hac vazifesi için dünyanın farklı ülkelerinden Mekke’ye gelen Müslümanlar, Hicri takvimle 1439 yılının Zilhicce ayının ilk Cuma namazını birlikte eda etti. Hep birlikte ellerini semaya açan Müslümanlar, dua etti. İki buçuk milyon hacı adayı Arafat Vakfesi öncesinde Kabe’den Mekke sokaklarına taşan kalabalık ile Cuma namazını kıldı. Farklı renk ve dillerdeki milyonlarca Müslüman Mekke sokaklarında müthiş bir manzara oluşturdu. “İyi ameller” konulu Cuma hutbesini Şeyh Faysal bin Cemil Gazzavi okudu. Cuma hutbesinde dua edip, ibadetlerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Gazzavi, Müslümanların vakitlerini boşa harcamamaları gerektiğini ve Müslümanların birbirlerine değer vermelerinin önemini anlattı. “Öyle yerler ve zamanlar var ki, işlenen iyilikler bereketli olur, bazı amellerin sevabı iki kat artıyor” diyen Gazzavi, “Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadis-i şeriflerinde biz Müslümanlar için şöyle buyurmaktadır: "Mescid-i Haram’da kılınan bir namaz, onun dışındaki mescitlerde kılınan yüz bin namazdan daha faziletlidir” ifadelerini kullandı. Gazzevi Hac zamanında hacı adaylarının kutsal topraklarda namaz kılmak, Kur’an okumak, dua etmek, oruç tutmak, sadaka vermek, anne ve babaya itaat etmek gibi manevi işlerle meşgul olduklarını ifade etti.

Hutbenin ardından Cuma namazını muhteşem bir görüntü oluşturarak kılan Müslümanlar, daha sonra Kabe etrafında tavaf etti.

(Orhan Akın/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61