banner43

Kosova meclisi karıştı

Kosova Meclis binası önünde uzum saatlerdir muhalefeti desteklemek için protesto gösterisi düzenleyen muhalefet partileri sempatizanları ile polis arasında çatışma çıktı.Meclis genel kurulu saat 24:00 toplantısı öncesinde polisin müdahalesi...

Kosova meclisi karıştı
Kosova Meclis binası önünde uzum saatlerdir muhalefeti desteklemek için protesto gösterisi düzenleyen muhalefet partileri sempatizanları ile polis arasında çatışma çıktı.

Meclis genel kurulu saat 24:00 toplantısı öncesinde polisin müdahalesi ile göstericiler dağıtıldı.Meclis binası önünden uzaklaştırılan gösteriler tekrar gruplaşarak, polise taş ve diğer nesnelerle saldırdı. Göstericilerin molotof kullandıkları da bildirildi. Polis göstericilere göz yaşartıcı bomba ile karşılık verdi. Polis ile göstericiler arasında Priştine’nin ana caddelerinde kovalamaca yaşandı. Mecliste görev yapan güvenlik mensupları milletvekilleri ile bakanlar ve meclis başkanının toplantıyı yönettiği bölüm arasında etten duvar ördü.

Muhalefet milletvekillerinin kürsüye yürümesinin engellenmesi üzerine muhalefet göz yaşartıcı ile karşılık verdi. Bu sırada kürsü önünde bekleyen Vetevendosje milletvekillerinden Glauk Konjufca güvenlik tarafından uzaklaştırıldı. Diğer yandan Milletvekili Shqipe Pantina güvenliğe su şişesi fırlattı. Vetevendosje Milletvekili İsmail Kurteshi güvenlik görevlilerine “utanmazlar” diye seslenerek dışarı çıkmalarını istedi. Bu sırada Meclis salonuna gelen Kadri Veseli oturumu başlattı. Meclis Başkanı konuştuğu sırada muhalefet yine göz yaşartıcı gaz kullandı.

Meclis Başkanı Kadri Veseli oturuma ara vermek zorunda kaldı. Bir süre sonra iktidar milletvekilleri salona geldi, ardından da salondan ayrıldı. Salondan ayrılan güvenlik mensupları da oldu. Muhalefet milletvekilleri ise salonda kalmayı sürdürdü.

İktidar muhalefet milletvekilleri taktik değiştirerek, meclis binası içinde farklı bir salonda toplantıya devam etti. Muhalefet genel kurul salonunda beklerken, iktidar milletvekilleri, gündemdeki noktaları tek tek görüşerek onaylandı. Muhalefet milletvekilleri geç de olsa kandırılmış olduklarını anladı. Yerel saat ile 02:00’de tüm milletvekilleri meclis binasını terketti.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61