banner43

İsrail zulmüne direnen Filistinli kadın: Ebu Heykel

El Halil’de 60 yaşındaki Filistinli kadın Ebu Heykel, şehrin yüzde 60’ını gasp eden İsrail işgal kuvvetlerine karşı direniş örneği gösterdi.

İsrail zulmüne direnen Filistinli kadın: Ebu Heykel

El Halil’de 60 yaşındaki Filistinli kadın Ebu Heykel, şehrin yüzde 60’ını gasp eden İsrail işgal kuvvetlerine karşı direniş örneği gösterdi.

Evini terk etmesi karşılığında 20 milyon dolar ve bir yabancı ülke vatandaşlığı teklif edilen Ebu Heykel, teklife düşünmeden ’hayır’ dedi.

Ebu Heykel adındaki Filistinli kadın, Filistinlilere karşı her türlü keyfi uygulama ve güç kullanarak onları şehri terk etmeye ve El Halil’i Yahudileştirmeye çalışan İsrail işgal kuvvetlerine gösterdiği dirençle örnek oldu. Etrafı İsrail işgal kuvvetlerinin kontrol noktalarıyla sarılı Tel Armeyde mevkiinde yaşayan Hanna Ebu Heykel’in komşularının hemen her gün İsrail askerlerini saldırılarına uğradığı belirtildi. Ebu Heykel ve komşuları bu saldırılardan korunmak için evlerinin etrafına ve pencerelerine tel örgüler çekmek zorunda bırakıldı.

İsrail işgal kuvvetlerinin, Filistinlilerin evlerine girmelerini engellemeye yönelik tedbirler almaya çalıştığı belirtildi. Bu maksatla burada yaşayan insanlara, kontrol noktalarından geçişlerini takip etmek için rakamlar verildiği belirtildi. Misafirlerin bu noktalardan geçişlerine izin verilmeyerek bozuk dağ yollarını kullanmaları sağlandı. Bir bidon benzin almak için bile İsrail işgal kuvvetlerinin izninin gerektiği belirtildi. Filistinlileri evlerine ihtiyaç maddeleri almak için işkenceli bir süreç yaşatılıyor.

20 MİLYON DOLARA “HAYIR” DEDİ

Ebu Heykel, bölgedeki bir Yahudi yerleşim derneğinin liderinin evini terk etmesi karşılığında kendisine 20 milyon dolar ve bir yabancı ülke vatandaşlığı teklif ettiğini söyledi. Ebu Heykel, Yahudi yerleşimciyi evinden kovduğunu ve ısrar etmesi halinde kendisini öldüreceğini söyledi.

Ebu Heykel, evini vermeyi reddetmesinden sonra Yahudi yerleşimcilerin evine saldırılarının arttığını söyledi. Ebu Heykel, bir Yahudi yerleşimcinin İsrail işgal güçlerinin kontrolündeki bir evi yakarak olaydan akrabalarını sorumlu tuttuklarını söyledi.

Ebu Heykel, bu trajedinin durdurulması için uluslararası kuruluşlara seslendi. Ebu Heykel, İsrail işgal kuvvetlerinin saldırılarının durdurulmasını, evlerine rahatça girmelerinin sağlanmasını istedi. Ebu Heykel, rahatsızlığının artması üzerine çağırdığı ambulansın evine gelmesinin bile İsrail işgal kuvvetleri tarafından engellendiğini belirterek hür dünyadan bir an önce bu işkencenin durdurulmasını istedi.

El Halil’in eski şehir kısmında Filistinlilere ait bin 829 dükkan kapandı. Bin 154 dükkan da dolaylı olarak kapandı. 400 Yahudi yerleşimciye korumak için bölgede bulunan 121 kontrol noktasında bin 500 İsrail askerinin bulunduğu hatırlatıldı.

(İHA)

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61