banner43

İran’a "Suriye" daveti

ABD’li yetkililer, Suriye’deki savaşı bitirmek üzere gerçekleştirilecek toplantılara ilk kez İran’ın da davet edildiğini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tahran yönetiminin Suriye’deki savaşı bitirmek...

İran’a "Suriye" daveti
ABD’li yetkililer, Suriye’deki savaşı bitirmek üzere gerçekleştirilecek toplantılara ilk kez İran’ın da davet edildiğini bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tahran yönetiminin Suriye’deki savaşı bitirmek için Viyana’da gerçekleştirilen Suriye Zirvesi’nin bu hafta içinde gerçekleştirilmesi beklenen bir sonraki toplantısına davet edildiği kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, dün düzenlediği basın toplantısında İran’ın toplantılara davet edilmesi konusuna değinerek, “İranlı liderler bunu çok yönlü bir davet olarak görebilirler” dedi. Suriye toplantılarına ilk kez davet edilen İran’ın davete henüz yanıt vermediği belirtildi.
Geçtiğimiz Cuma Günü Viyana’da gerçekleştirilen Suriye Zirvesine Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr katılmıştı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61