banner43

Ermenistan’da protestocular polisle çatıştı

Ermenistan’da, polis ile 17 Temmuz’da karakolu basarak 1 polis memurunu öldüren ve bazılarını da rehin alan silahlı örgütün destekçileri arasında çıkan çatışmada 60 kişi yaralandı, 100’den fazla kişi gözaltına alındı. Ermenistan’ın...

Ermenistan’da protestocular polisle çatıştı
Ermenistan’da, polis ile 17 Temmuz’da karakolu basarak 1 polis memurunu öldüren ve bazılarını da rehin alan silahlı örgütün destekçileri arasında çıkan çatışmada 60 kişi yaralandı, 100’den fazla kişi gözaltına alındı.
Ermenistan’ın başkenti Erivan’da muhalif liderlerden Jirair Sefilian’ın da aralarında bulunduğu siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın istifa etmesini isteyen silahlı bir grup, 17 Temmuz’da polis karakolunu basmıştı. Silahlı grup, 1 polis memurunu öldürerek bazılarını da rehin almıştı. Dün akşam saatlerinde ise karakol önünde silahlı gruba destek vermek amacıyla protesto gösterisi düzenledi. Protestocular, sık sık “Özgür, bağımsız Ermenistan’ ve ‘Serj defol’ sloganları attı. Polisin ‘dağılın’ uyarısına karşı gelen protestocular, polise saldırdı. Çıkan çatışmada 60 kişi yaralandı. Polis, 100’den fazla kişiyi de gözaltına aldı.
Eski bir ordu mensubu olan Jirair Sefilian, Dağlık Karabağ’ın çözümü için yürütülen müzakerelerde Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı tavizkar olmakla eleştiriyor.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61