banner43

Dünyanın en güçlü insanı seçildi

Forbes’un ’Dünyanın En Güçlü İnsanları’ listesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk sırada yer aldı. Forbes dergisi, ’Dünyanın En Güçlü İnsanları’ listesini yayınladı. 73 kişinin yer aldığı listede ilk sırada Rusya...

Dünyanın en güçlü insanı seçildi
Forbes’un ’Dünyanın En Güçlü İnsanları’ listesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk sırada yer aldı.
Forbes dergisi, ’Dünyanın En Güçlü İnsanları’ listesini yayınladı. 73 kişinin yer aldığı listede ilk sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikinci sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel, üçüncü sırada ise ABD Başkanı Barack Obama yer aldı. Listenin, isimlerin önemli mali kaynakları ellerinde bulundurması ve etkiledikleri kitle gibi faktörlere dikkat edilerek hazırlandığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin listenin zirvesinde yer alırken, Putin’in ardından ikinci sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel, üçüncü sırada ise Barack Obama yer aldı. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis dördüncü, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping beşinci, Microsoft şirketinin kurucularından Bill Gates altıncı, FED Başkanı Janet Yellen yedinci oldu. Listenin sekizinci sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron yer alırken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi dokuzuncu ve Google’ın kurucusu Larry Page ise onuncu oldu.
Listede dikkat çeken isimler de yer aldı. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz el Suud 14’üncü, ABD Başkan adayı ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 58’inci, Kanada Başbakanı Justin Trudeau 69’uncu, ABD Başkan adayı Donald Trump ise 72’inci sırada yer aldı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin 41’inci olduğu listede, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg 19’uncu, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 46’ıncı oldu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61