banner43

Azerbaycan ve Kosova’da Türkler sandık başında

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ve Kosova’nın başkenti Priştine’de Türk seçmenler, referandum için oy kullanmaya başladı.

Azerbaycan ve Kosova’da Türkler sandık başında

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ve Kosova’nın başkenti Priştine’de Türk seçmenler, referandum için oy kullanmaya başladı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de nüfusa kayıtlı 6 bin 279 Türk seçmen, referandum için oy kullanmaya başladı. Sağlanan imkanlardan dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Korkmaz, ”Mutluyum. Çünkü Azerbaycan gibi bir ülkede Türk Büyükelçiliğimizin, Konsolosluğumuzun bize böyle imkanlar sağlaması. Bu şekilde de vatanımıza, milletimize hayırlı olması için oyumuzu kullandık” dedi. Selahattin Zayıf ise, ”Ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Türkiye Cumhuriyeti çok önemli, ülkemiz çok değerli bir ülkedir. Onun için hayırlı ne ise onu diliyorum” diye konuştu. Süleyman Orman da, ”Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik bugün. Yurt dışında dolaştığımız için epeydir kullanmıyorduk. Vatanımız için, milletimiz için hayırlı olsun inşallah” dedi.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, ”İnşallah çıkan sonuç Türkiye için en güzel şeyleri getirir. Çok güzel bir katılım var. Daha sabahın erken saatleri olmasına rağmen çok sayıda seçmenimiz geldi. İnşallah bu akım gün boyunca devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkent Bakü’de 5 bin 832, Gence’de 213 ve Nahçıvan’da 234 olmak üzere 6 bin 279 kayıtlı seçmen bulunuyor.

KOSOVA

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği binası önüne gelen vatandaşlar, yapılan güvenlik kontrolü sonrası seçim sandıklarının bulunduğu alana alındı.

İlk oy kullananlar arasında Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Büyükelçilik personeli yer aldı. Sandıkların açılmasının ardından mikrofonlarımıza konuşan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, Priştine Büyükelçiliğinde bugün anayasa değişikliği halk oylaması için oy verme işleminin saat 9.00’da başladığını belirtti. Bu yıl hem Priştine Büyükelçiliği hem de Prizren Başkonsolosluğunda oylamanın yapıldığını anımsatan Büyükelçi Kılıç, vatandaşların arzu ettikleri yerde, hem Priştine hem de Prizren’de oy kullanabileceklerini, bu sene yine bir değişiklik esasınca yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmaları koşuluyla vatandaşların diledikleri ve sandığın açık olduğu her dış temsilcilikte oy kullanabileceklerini söyledi. Büyükelçi Kılıç, “Biz de şu anda bin 275 kayıtlı seçmen bulunuyor. Kaç kişinin oy kullanacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilecek. Vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya davet ediyoruz. Bu hem bir sorumluluk, hem onun ötesinde bir hak. Dolayısıyla vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Oylarını kullandıktan sonra mikrofonlarımıza konuşan Yaşar Yücel isimli Türk vatandaşı, “Türkiye’mizin geleceği için önemli bir atılım, önemli bir olay. Biz de oyumuzu kullandık. İnşallah herkes için hayırlı olur. İnşallah memleket için hayırlı olur” dedi.

Ayla Erdoğan isimli vatandaş, “İnşallah Türkiye’miz için milletimiz için hayırlısı neyse o olsun” cümlesini kullanırken eşi Ahmet Erdoğan, “Milletimiz için hayırlı neyse o olsun. İnşallah iyi bir netice çıkar” diye konuştu.

Türk seçmeni Sedat Akbay da tüm Türk halkına oylamanın hayırlı olmasını dileyerek, “Biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Günün erken saatlerinde Kosova’da ciddi bir ilgi var” şeklinde konuştu.

Kosova’da Türk seçmenler saat 21.00’e kadar oy kullanabilecek.

(Kamil Nadirli - Ercan Kasap / İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61