banner43

Avrupa Birliği’ne artık daha yakınlar

Kosova, Avrupa Birliği (AB) ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Kosova, AB ile karşılıklı ilişkileri sabitlemiş oldu. Kosova ve AB arasında Strazburg’da düzenlenen törenle İstikrar ve Ortaklık Anlaşması imzalandı....

Avrupa Birliği’ne artık daha yakınlar
Kosova, Avrupa Birliği (AB) ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Kosova, AB ile karşılıklı ilişkileri sabitlemiş oldu.
Kosova ve AB arasında Strazburg’da düzenlenen törenle İstikrar ve Ortaklık Anlaşması imzalandı. Anlaşma Kosova adına Başbakan İsa Mustafa ve Entegrasyon Bakanı Bekim Çollaku, AB adına da Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Genişlemeden Sorumlu Komisoner Johannes Hahn tarafından imzalandı.
Kosova Başbakanı İsa Mustafa da törende yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmanın imzalanmasının ardından Kosova Cumhuriyeti’nde AB kurallarının geçerli olacağını belirtti. Başbakan Mustafa, “İstikrar ve Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin sona ermesinin ardından imzalanan anlaşma, Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda Kosova’yı yeni bir konuma getirmiştir” dedi.
AB yetkilileri Mogherini ile Hahn da, her iki tarafın önemli işler başardığını belirterek, anlaşmanın bir an önce yürürlüğe girmesini umut ettiklerini vurguladılar. Mogherini ile Hahn, imzalanan anlaşmanın Kosova’nın Avrupa yönelimi açısından son derece önemli bir gelişmeyi teşkil ettiğini kaydettiler.
Kosova Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nın Kosova için tarihi bir önem taşıdığı belirtildi.
Kosova’yı AB’ye yaklaştıracak olan anlaşmanın Kosova’nın AB ile siyasi, hukuki ve ekonomik bütünleşmesinde tarihi önem taşıdığı belirtiliyor.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61