banner43

Aşure Günü’ne bombalı saldırı: 1 ölü, 50 yaralı

Bangladeş’te Aşure Günü kapsamında Şii Müslümanların bir araya geldiği kutlamalarda gerçekleştirilen bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Bangladeş’in başkenti Dakka’da Aşure Günü kapsamında Şiilerin bir araya...

Aşure Günü’ne bombalı saldırı: 1 ölü, 50 yaralı
Bangladeş’te Aşure Günü kapsamında Şii Müslümanların bir araya geldiği kutlamalarda gerçekleştirilen bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.
Bangladeş’in başkenti Dakka’da Aşure Günü kapsamında Şiilerin bir araya geldiği kutlamalara bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bangladeş polisi çok sayıda el yapımı bombanın kullandığı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini 50 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırı, Şiilerin ülkenin tarihi Hussaini Dalan bölgesinde bir araya geldiği sıralarda meydana geldi. Bangladeşli Şii liderler, ilk kez bir törenin hedef alındığını ifade etti. Bangladeş polisi, olay yerinde 3 şüphelinin yakalandığını kaydederken, kimliklerine dair açıklamada bulunmadı. Albay Siaul Ahsan, konuyla ilgili açıklamasında, insanları paniğe sürükleyen ve kaos ortamı hazırlamaya çalışan bombalı saldırının kaygı uyandırdığını belirtti. Polis şefi Azizul Hak ise, iki tane patlamamış bomba bulduklarını ifade etti.
Öte yandan Pakistan’ın Jacobabad kentinde gerçekleştirilen Aşure etkinliklerinde de bir intihar eylemcisinin kendini patlaması sonucunda en az 22 kişi hayatını kaybetti.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61