banner43

AK Parti KKTC Temsilciliği açıldı

KKTC’de AK Parti’nin Kıbrıs Temsilciliği olarak görevini sürdürecek olan Milli ve Manevi Dayanışma Derneği, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Kıbrıs temsilcisi, Milli ve Manevi Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demirci tarafından açıldı.

AK Parti KKTC Temsilciliği açıldı

KKTC’de AK Parti’nin Kıbrıs Temsilciliği olarak görevini sürdürecek olan Milli ve Manevi Dayanışma Derneği, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Kıbrıs temsilcisi, Milli ve Manevi Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demirci tarafından açıldı.

Açılışa, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Safa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yanında çok sayıda vatandaş katıldı. Aynı zamanda AK Parti KKTC temsilciliği olarak faaliyetlerini sürdürecek olan dernek, her kesimden vatandaşa ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmayı hedefliyor.

"TÜM TOPLUMU KUCAKLAMAK GAYRETİNDEYİZ"

AK Parti Kıbrıs Temsilcisi ve aynı zamanda Milli ve Manevi Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demirci açılışta yaptığı konuşmasında, AK Parti’nin Kuzey Kıbrıs’a verdiği önemin ikinci temsilciliğin buraya verilmesiyle bir kez daha gösterildiğini belirtti. Temsilciliğin özel çalışmalar yapacağını ifade eden Demirci, insanlar arasında dil, din ve mezhep ayrımı yapmadan herkese yardım eli uzatacaklarını belirtti. Demirci, temsilciliğin tüm toplumu kucaklamak gayreti ile Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği ile halkın uğrak yeri olacağına inandığını kaydetti.

"TÜRKİYE NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA KKTC’DE O KADAR GÜÇLÜ OLUR"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, konuşmasında Türkiye ne kadar güçlü olursa KKTC’nin de o kadar güçlü olacağını belirtti. Akdağ, "Bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti olarak bir anlaşmamız var. Bu anlaşmanın gözden geçirilmesi bu yılın ikinci gözden geçirmesi yapıldı, arkadaşlarımız her iki taraftan teknik heyetler yaklaşık 5 gün çalıştılar. Bugün onların sonuçlarını değerlendirmiş olduk ve kapanış konuşmalarını yaptık. Epeyce mesafe almışız. O anlaşmada yer alan hususlar açısından bundan daha hızlı biçimde daha etkin bir biçimde yolunuza devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim, mesele ile yakından alakadar olmaya başladığım günlerden bugüne kadar aşağı yukarı iki aylık bir süre içerisinde çok sayıda insanla görüştüm. Konular ile ilgili birçok raporu okudum, yani tahmin ediyorum ki aşağı yukarı 200 sayfa ile 150 saat zaman harcadım. Gördüğüm şudur Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kendi ayakları üzerinde istikrarlı, güçlü bir biçimde duran gittikçe güçlenecek bir ülkedir. Bu ülkenin insanlarında bu var, bunun için hepinizi tebrik ediyorum. Batı’nın şımarık çocuğu Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin tutumu ne olursa olsun bu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişmesine, kalkınmasına mani olamayacaktır. Bunu bir temenni olarak söylemiyorum yalnızca, doğrudan doğruya bu meseleyi müşahade eden bu meseleyi fark eden bir politikacı olarak söylüyorum. Aslında Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti yapacağı en uygun davranış, inatçılığı ve uyumsuzluğu bir tarafa bırakmalıdır. Çünkü Kıbrıs adasının kuzeyinde gelişen serpilen hızlı büyüyen hızla refah seviyesini artıran mutlu bir halk var, bu çok önemlidir ve elbette buradaki Türk toplumunun arkasında 80 milyon kardeşi Türkiye Cumhuriyeti var" dedi.

"YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ"

Akdağ, "Beraber çalışmaya üretmeye daha iyisini üretmeye çocuklarımızı daha iyi eğitime ihtiyacımız olan sağlık hizmetini daha iyi bir şekilde almaya devam edeceğiz. Evimize giren zenginlik evimize giren aç evimize giren ekmek Allah’ın izniyle önümüzdeki her yıl artarak devam edecek. Bunu buradan Güney Kıbrıs’taki Rumları gerçekten Ada’nın şımarık çocuğu haline getiren bugün Avrupa’ya açıkça ilan etmek istiyorum. Burada en tabi olarak kendi özgürlük alanlarını hukuklarını muhafaza eden etmeye çalışan bir halk var ve bu halkın bütün bu haklarına saygı duyulmak zorundadır. Dolayısıyla yolumuza biz emin adımlarla devam ediyoruz. Bugün burada açılışını yaptığımız bu güzel hizmet alanı AK Partimizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Türk seçmenlere yönelik çalışma alanıdır. 100 binin üstünde seçmenimiz var, Türk seçmen var, KKTC’de her biri bizim için çok kıymetlidir. Onlar da diğer Kıbrıslı kardeşlerimizde elbette başımızın üstünde yeri olan insanlardır” ifadelerini kaydetti.

(Emir Abdurrahman Bulut/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61