banner43

9 bin çalışana kötü haber

Dünya genelinde 103 bin çalışanı bulunan Deutsche Bank tasarruf paketi ve yeni teknolojik yatırımlardan dolayı 9 bin işçiye çıkış vereceğini açıkladı. 145 yıllık geçmişi olan ve dünyanın sayılı bankalarından biri olan Deutsche Bank...

9 bin çalışana kötü haber
Dünya genelinde 103 bin çalışanı bulunan Deutsche Bank tasarruf paketi ve yeni teknolojik yatırımlardan dolayı 9 bin işçiye çıkış vereceğini açıkladı.
145 yıllık geçmişi olan ve dünyanın sayılı bankalarından biri olan Deutsche Bank tasarruf tedbirleri kapsamında dünya genelinde 9 bin kişiye çıkış vereceğin duyurdu. İşten çıkarılacak çalışanların 4 bininin Almanya’dan olacağı belirtildi. Bankanın 2017 yılına kadar şube sayısını 200 seviyelerine düşürmeyi planladığı açıklandı. Bu yılın üçüncü çeyreğinde 6 milyar Euro zarar açıklayan Deutsche Bank’ın, Arjantin, Şili ve Danimarka gibi ülkelerden tamamen çekileceği belirtildi.
Alınan tedbirlerin yaşanılan zararı 3,5 milyar Euro seviyelerine çekmek için yapıldığını belirten Deutsche Bank Özel Müşteri Bölümü Müdürü Christian Sewing, yapılan tasarrufların paralelinde teknolojiye yatırım yapılarak dünya standartlarına uyum sağlanacağı hedefin 2020 stratejisine uygun bir banka kurmak olduğunu söyledi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61